Arhiva listopad 2012

Odnosi s drugima - truditi se i dalje ili okrenuti novu stranicu?

22.10.2012.

Izgradnja kvalitetnih međuljudskih odnosa, poslovnih i privatnih, danas je tema mnogih predavanja i radionica. I brojna literatura govori o tome. Da, jako je važno osvješćivati zbog čega dolazi do nerazumijevanja i kako razvijati konstruktivne načine komunikacije. No, postoji još jedna važna karika, koju ponekad zaboravljamo. Osim želje da svojim „pravim pristupom“ osiguramo dobru komunikaciju, gotovo pa jednako bitno (a ponekad i bitnije) je znati prepoznati imamo li pored sebe „pravu osobu“.

Nastaviti šutjeti ili otvoreno drugima reći svoje mišljenje?

16.10.2012.

Zašto ćemo radije šutjeti i preuzeti posao na sebe, umjesto da otvoreno porazgovaramo s kolegom? Zašto nam je ponekad tako teško otvoreno reći partneru što nas smeta?

Ne brinite, svi su novi menadžeri zbunjeni i osjećaju nemoć

09.10.2012.

Novi rukovoditelj prolazi kroz nekoliko faza, među kojima je i ona kad se smatra nesposobnim. Priča uvijek počinje idilično: rukovoditelj poziva djelatnika na razgovor u kojem naglašava njegove uspjehe i pozitivne karakteristike, te mu priopćava da je promoviran u voditelja tima. Navodi da je svoje sposobnosti već pokazao te da očekuje da će i na novom mjestu nizati samo dobre rezultate. Onda se srdačno rukuju i djelatnik je veoma ponosan i sretan jer je njegov dobar rad primijećen i nagrađen.
vrh stranice