Kako izgleda psihologijska procjena u Ramiru?

Kada dolazite na psihologijsku procjenu za posao zasigurno Vam je važno predstaviti se u pravom svjetlu i ostaviti dobar dojam. Međutim, često ne znate s čime se sve tijekom tog postupka možete susresti i kako se za to pripremiti, što procjenu za posao čini novom te pomalo i nepredvidljivom situacijom, koja može izazvati određenu razinu stresa. Kako bismo Vam procjenu u Ramiru učinili što ugodnijim iskustvom, trudimo se tijekom cijelog procesa stvoriti pozitivnu i opuštenu atmosferu kako biste što uspješnije mogli pokazati sve svoje kvalitete. Iz istog razloga, u donjem tekstu, dijelimo s Vama odgovore na neka od najčešće postavljenih pitanja:

 

  • Što me očekuje tijekom procjene? Prva stvar koju možete očekivati pri dolasku na procjenu je vrhunska kava i/ili čaj te osmijeh i pozitivna atmosfera našeg tima. Nakon što se ugodno smjestite, počinje psihologijska procjena, koja se sastoji od dva dijela. Prvi dio je ispunjavanje psihologijskih upitnika, a drugi je intervju s jednom od naših psihologinja. Ako se natječete za voditeljsku poziciju, procjena može uključivati i pripremu te izvođenje konkretnog, praktičnog zadatka – kao što je na primjer kratka prezentacija. Naravno, unaprijed vas informiramo o svemu što će procjena uključivati kako biste se mogli što bolje pripremiti.
  • Kakve ću sve upitnike ispunjavati? U sklopu procjene ispunjavat ćete upitnike intelektualnog funkcioniranja, osobnosti, motivacije, timskog rada i slično, ovisno o zahtjevima konkretnog radnog mjesta za koje ste se prijavili.
  • Kako izgleda intervju? Intervju sa psihologom je u stvari jedan opušten i ugodan razgovor, kojem je cilj dodatno Vas upoznati, odnosno dobiti što potpuniju sliku o Vama. Prvi niz pitanja se obično odnosi na Vašu prijavu za novi posao, kao npr.  što Vas je motiviralo da se prijavite, koja su Vaša očekivanja od tog posla, itd. Nakon toga slijedi niz pitanja vezanih za Vašu karijeru, kao npr. što Vam je općenito važno u radu, kakvo je Vaše dosadašnje radno iskustvo, koja su Vaša dosadašnja postignuća, koje Vaše karakteristike prepoznajete kao snage, a što kao prostore za napredak u pogledu posla za koji ste se prijavili i slično.
  • Koliko traje procjena? Psihologijska procjena u Ramiru u pravilu traje 3-4 sata. Ipak, važno je napomenuti da to primarno ovisi o Vašoj brzini ispunjavanja upitnika, što znači da može trajati i duže, odnosno kraće od toga.
    Hoću li imati gdje parkirati? Ramiro ured nalazi se u drugoj parkirnoj zoni te u pravilu uvijek ima slobodnih parkirnih mjesta u neposrednoj blizini. Možete odmah platiti 3-4 sata, kako bi se mogli u potpunosti koncentrirati na procjenu.
  • Kako da se pripremim? Prije svega, važno je da na procjenu dođete što je moguće više svježi i odmorni, kako biste imali dovoljno energije da tijekom cijelog procesa uspješno pokažete sve svoje kvalitete i predstavite se u pravom svjetlu. Uz to, podsjećamo da ponesete naočale za čitanje, ako ih inače nosite. Vezano uz sam sadržaj, za psihologijsku procjenu ćete se najbolje pripremiti razmišljanjem o tri teme – potencijalnom poslodavcu, poslu za koji ste se prijavili i o sebi. Prvo, saznajte najvažnije informacije o Vašem potencijalnom poslodavcu: čime se sve ta tvrtka bavi, koja je njena misija i vizija, s kakvim klijentima posluje, i sl. Vaše poznavanje tih informacija pokazuje da ste zainteresirani za tu tvrtku i motivirani za posao za koji ste se prijavili, što je prilikom procjene za posao izrazito važno. Dodatno, važno je razmisliti o Vašim osobnim karakteristikama, uobičajenim načinima reagiranja na različite poslovne situacije, radnim navikama, očekivanjima od posla za koji ste se prijavili, što Vam je u poslu važno i što Vas motivira, koje ciljeve želite ostvariti ovim poslom, koju dodanu vrijednost Vi možete donijeti tvrtki, odnosno, koje su Vaše jake strane u pogledu tog posla, a na čemu biste dodatno mogli poraditi kako bi bili još bolji. Konačno, imajući na umu sve te informacije, tijekom intervjua se potrudite što točnije ih prezentirati, pritom navodeći konkretne primjere, kako bi dobili što jasniju sliku o vama. Sigurno ste čuli za onu „Budite svoji, svi ostali su već zauzeti!“ :)  

Budite iskreni, pozitivni i sigurni u sebe i vlastite motive za određeni posao te pokažite to svojom pojavnošću, stavom, riječima i ponašanjem jer je to ono što osvaja!  

SRETNO! :)

vrh stranice