Leadership i NLP

Zašto Leadership i NLP?

Neuro-Lingvističko Programiranje je umijeće razumijevanja ljudi. Odgovara na ključna pitanja o tome kako doživljavamo svijet oko nas te na koji način kreiramo odgovore na izazove koji se nalaze pred nama. No, još važnije, odgovara na pitanje kako postati kreator vlastite izvrsnosti te kako pomoći drugima da razviju sve svoje potencijale. Leadership u sebi integrira upravo te pretpostavke – izvrsnost u onome što jesmo, onome što znamo i onome što činimo. U kontaktu sa sobom i s drugima.

U posljednjih 30-ak godina upravo NLP znanja i tehnike predstavljaju jedan od najvažnijih alata koji u svom radu koriste svi najuspješniji lideri (npr. Bill Clinton, Tony Blair, Barack Obama) s ciljem ostvarivanja utjecaja i postizanja vrhunskih rezultata. Također, najveće svjetske organizacije temelje svoj sustav obrazovanja djelatnika na NLP vještinama te sukladno postavkama tog pristupa kreiraju komunikacijske procese i strategije, kako unutar poduzeća, tako i prema van (marketing, prodaja, pregovarački procesi, PR i sl.).

Općenito, danas se NLP uspješno koristi ne samo u poslovnom svijetu, već i u obrazovanju, vrhunskom sportu, savjetovanju, psihoterapiji i drugim područjima ljudskog djelovanja, gdje god postoji želja da pojedinci i grupe postižu izvrsnost.
vrh stranice