Moj life coach - press konferencija, 14.11.2017.

14.11.2017.

Zagreb, 14.11.2017. Danas smo konferenciji za medije objavili novi online program Ramiro Moj life coach. Radi se o potpuno novom i jedinstvenom programu  na hrvatskom jeziku za samopomoć u rješavanju životnih problema, usvajanju poželjnih navika, donošenju kvalitetnih odluka i općenito osobnom razvoju.

Program je nastao kao odgovor na sve veću potrebu suvremenog čovjeka za stručnim vodstvom kroz životne izazove. Svakodnevica sastavljena od poslovnih ciljeva, obiteljskih obaveza, potrebe za uspostavljanjem poslovno-privatne ravnoteže, nužnosti odbacivanja nezdravih navika i njihove zamjene onim zdravima, planiranje karijere, održavanje partnerskih i prijateljskih odnosa, odgoj djece i sl. , pred nas stavlja brojna pitanja na koja trebamo pronaći kvalitetan odgovor. Zato je pomoć stručnjaka psihologa, nekad „rezervirana“ samo za osobe s težim psihičkim tegobama, postala potreba i psihički zdravih i stabilnih osoba, koji žele povećati kvalitetu vlastitog života.

Međutim, stručnjak nije uvijek dostupan, bilo zbog prostorne udaljenosti ili duljeg čekanja na termin, a mnogima je i financijski nedostupan. Dodatno, mnogi bi željeli pomoć u analizi životnih situacija i donošenju kvalitetnih odluka, ali smatraju da njihovi problemi nisu „toliko veliki“ da zahtijevaju odlazak stručnjaku.

mr. spec. Tanja Pureta, direktorica tvrtke Ramiro u tom je kontekstu izjavila sljedeće: „Ramiro Moj life coach program je osmišljen upravo kao pomoć svim ljudima u rješavanju svakodnevnih izazova, tako da osobu strukturirano vodi kroz osvještavanje važnih životnih područja i postavljanje jasnih ciljeva u svakome od njih. Dodatno, omogućuje analizu konkretnih životnih problema, dolazak do njihovih pravih uzroka i odabira najboljih rješenja. Prolaskom kroz proces, osoba se počinje osjećati sve snažnije i motiviranije za provođenje novih odluka, koje će joj unaprijediti kvalitetu života.“

Dodatno, program Ramiro Moj life coach dostupan je korisniku u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu, unutar razdoblja na koje se pretplatio, tako da može planirati rad na vlastitom razvoju kada mu to najbolje odgovara. U potpunosti je prilagođen i mobilnim uređajima, što njegovu dostupnost i korisnost čini još većom. Dostupan je za online kupovinu na www.ramiro.hr.

Osim ovog programa, Ramiro korisnici imaju i mogućnost korištenja potpuno besplatnog programa Ramiro Mapa života za procjenu zadovoljstva u njima važnim životnim područjima i postavljanju ciljeva za njihovo unapređenje.

Program Ramiro Moj Life coach su razvili stručnjaci psiholozi poduzeća Ramiro, uz tehničku podršku tvrtke Web Marketing te uz pomoć EBRD-a, jer je prepoznat kao važan i koristan za unapređenje kvalitete života.

Marija Sitar je prva promotorica ovog programa. Konzultantica je i vlasnica tvrtke Calluro d.o.o. te NLP coach s višegodišnjim iskustvom rada na voditeljskim pozicijama u bankarstvu i privatnom sektoru. Osim studija ekonomije, Marija se dodatno usavršavala u području leadershipa i prodaje, stvarajući time podlogu za učinkovito upravljanje timovima i razvijanje poslovnih vještina svojih suradnika.

Danas se bavi pripremom i provedbom projekata financiranih iz EU fondova, razvojem poslovanja malih i srednjih poduzetnika te sudjeluje kao predavač i trener na edukacijama iz područja EU fondova i leadershipa. 

O programu je izjavila sljedeće: „Moj life Coach je sjajan spoj znanja i iskustava iz područja psihologije, vještina rada s ljudima i tehnologije, sve zajedno pretočeno u vrlo konkretan i dostupan alat za osobni razvoj. Meni je osobno pomogao razriješiti određene dileme te mi je pomogao u donošenju važnih odluka. Toplo preporučam!“    

 

Ramiro d.o.o.  

Ramiro d.o.o., tvrtka za poslovno savjetovanje, dugi niz godina jedna je od vodećih hrvatskih konzultantskih tvrtki u području primjene psihologije u organizacijskom i osobnom razvoju te upravljanju ljudskim potencijalimaNaša misija je svojim ekspertnim znanjima i motivirajućim pristupom biti podrška ljudima i organizacijama u razvijanju svojih punih potencijala i ostvarivanju željenih ciljeva.

Tvrtka je dobila je ime po Ramiru Bujasu, osnivaču Katedre za psihologiju i Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju pri zagrebačkom Sveučilištu početkom prošlog stoljeća. Ramiro Bujas je bio i veliki promicatelj psihologijskih znanja te je održavao brojna javna predavanja o raznim temama iz područja psihologije, jer je smatrao da mogu donijeti puno dobrobiti onima koji ih upotrebljavaju u svakodnevnom životu. Istu tradiciju nastavlja i Ramiro d.o.o., aktivno sudjelujući na raznim javnim skupovima i općenito u medijima, u funkciji približavanja suvremenih psihologijskih spoznaja širokoj javnosti.

Od 2002. godine, kad je Ramiro osnovan, više od 240 hrvatskih i stranih organizacija poklonilo je svoje povjerenje našim konzultantima.  Veliko priznanje rada Ramira je i nagrada Primus - Savjetnik godine u kategoriji Ljudski potencijali, edukacija i trening, koju je 2011. godine dobila direktorica i vlasnica Ramira, Tanja Pureta. Tanja je dobitnica i društvenog priznanja Marulić: Fiat Psychologia, za osobiti doprinos razvitku primijenjene psihologije u Hrvatskoj. Više o tvrtki možete saznati na www.ramiro.hr.

 

Web Marketing d.o.o.  

WEB Marketing je hrvatska tvrtka s bogatim iskustvom u pružanju široke ponude različitih internetskih usluga. Na tržištu uspješno posluje od 2000. godine i svojim klijentima nudi napredna web rješenja po sistemu ključ u ruke - od savjetovanja, preko ideje i dizajna, pa sve do realizacije.  Do sada je surađivala s više od 200 klijenata iz svih gospodarskih grana i uspješno implementirala više od 430 različitih projekata.  

WEB Marketing se može pohvaliti s brojnim nagradama i priznanjima, točnije njih 27, a među osvojenima je prestižna Nagrada za najbolji projekt European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) Women in Business Award, te prestižne nagrade na vodećim natječajima u Hrvatskoj (VIDI TOP 100, Web Strategija, Weboo 18+ konferencija – nagrada za najbolju marketinšku online kampanju, Weboo 100 posto Turizam – nagrada za najbolju stranicu u turizmu 2014. godine).  

Poslovanje temelji na znanju i stručnosti, pa su stoga edukacija i obrazovanje zaposlenih dio poslovne politike poduzeća. U taj segment sustavno ulaže, ponajviše u suradnji s provjerenim partnerom Microsoftom, a što je lako vidljivo iz certifikata zaposlenih i same tvrtke (Microsoft Partner - Silver Application Development i Silver Small and Midmarket Cloud Solutions).  

Samostalno je razvila EasyEdit CMS vlastitu platformu za samostalno upravljanje web stranicama (engl. Content management system), koju odlikuje pouzdanost u radu i jednostavnost upotrebe uz osnovno korisničko znanje rada na računalu. Zbog svoje jednostavnosti i modularnosti lako se uklapa i povezuje u različite web i poslovne sustave.  

Osim pouzdane tehničke izvedbe, korisnici mogu zatražiti i usluge savjetovanja vezano uz sve segmente online poslovanja uključujući i zakonsku regulativu.

vrh stranice