Organizacijski razvoj

Termin organizacijski razvoj odnosi se na planiranje i provođenje ciljanih aktivnosti u svrhu unapređenja organizacijske učinkovitosti i općenito 'zdravstvenog stanja' organizacije.Te aktivnosti temelje se na ekspertizi iz biheviorističkih znanosti (psihologija, neuroznanost). Program organizacijskog razvoja sastoji se od sustavne dijagnoze stanja, definiranja strategije razvoja i operativnog plana za njenu provedbu. Intervencije se mogu odnositi na promjene u cijeloj organizaciji, poput promjene njene kulture ili sustava upravljanja učinkom, ali i na promjene samo nekih njenih autonomnih segmenata (npr. razvoj prodaje). Stalni organizacijski razvoj je u današnje vrijeme gotovo imperativ, jer su suvremeni tržišni trendovi vrlo kompleksni i u njima mogu uspješno poslovati samo visokoučinkovite organizacije.
Visokoučinkovite organizacije karakteriziraju jasna vizija, misija, strategija, dobro postavljeni procesi te stručni i motivirani ljudi koji ciljeve organizacije doživljavaju kao vlastite. U suprotnom organizacija počinje imati sve više problema sama sa sobom, što joj otežava uspješan tržišni nastup i ostvarenje rezultata.
 
Ukoliko u vlastitoj organizaciji primjećujete jednu ili više pojava, kao npr. ...
  • otežano donošenje i provođenje odluka
  • prisutnost konflikata, a odsutnost konstruktivnih rasprava
  • veliki broj tračeva i kuloarskih priča nasuprot otvorenoj komunikaciji u svrhu rješavanja problema
  • smanjenu motviranost zaposlenika bez jasnog razloga
  • lošu suradnju među odjelima ili sl.
... onda je vrijeme da ozbiljno razmislite o angažiranju Ramiro konzultanta za organizacijski razvoj. Pomoći ćemo Vam u sustavnoj analizi vaše konkretne situacije te u pronalaženju ključnih točaka koje zahtjevaju intervenciju, kako bi se značajno unaprijedila učinkovitost čitave Vaše organizacije.

vrh stranice