Što je coaching

Coaching je proces individualnog rada na konkretnim poslovnim ili osobnim izazovima svrhu njihovog uspješnog prevladavanja. Svaka osoba, bez obzira na količinu znanja i iskustva koje je stekla u poslu i općenito u životu, ponekad dođe u situaciju u kojoj joj se čini kao da je „zarobljena“, jer ne uspijeva vlastitim snagama pronaći adekvatno rješenje za nju. Ponekad niti razgovor s prijateljima ili bliskim osobama ne pomaže, jer svatko od njih daje odgovore „iz svojih cipela“, pa ih osoba koja je u problemu ne prepoznaje kao sebi potpuno prihvatljive. Stoga je najbolji put u takvim situacijama se obratiti stručnjaku, koji ima znanje i iskustvo da nepristrano pomogne osobi u analizi problema, detektiranju njegovih uzroka i pravih načina za njegovo uspješno rješavanje. Ponekad se radi samo o osvještavanju osobe u svrhu objektivnog sagledavanja situacije ili o njenom osnaživanju da donese važne odluke, dok se ponekad radi i na ciljanoj edukaciji, kako bi osoba stekla potreba znanja i vještine iz uspješne komunikacije, samokontrole, samomotivacije, samopouzdanja i sl.
U Ramiru imamo individualni (life) coaching, kao pomoć u rješavanju životnih izazova, poslovni (business) coaching, za prevladavanje raznih poslovnih izazova te coaching voditelja (leadership coaching) kojem je cilj osvještavanje voditeljske uloge i njeno uspješno preuzimanje.
Rezultat coachinga je uspješno rješavanje postojeće situacije, ali i općenito osnaživanje osobe (coachee-ja) za buduće slične poslovne ili općenito životne situacije.

Zbog navedenih karakteristika individualni coaching proces jedan je od trenutačno najtraženijih oblika poslovnog i osobnog usavršavanja u svijetu.

vrh stranice