Tajna ostvarivanja istinskog utjecaja na druge

24.10.2018.

„Kad se nađeš u nedoumici trebaš li biti ljubazan ili u pravu, izaberi ljubaznost jer svatko, skriveno od očiju javnosti, vodi neku osobnu borbu.“

Rečenica je to iz filma Čudo. Ako ste ga propustili pogledati, film prikazuje divnu priču o Augustu Pullmanu – dječaku koji ima fizičku anomaliju, koji nakon školovanja doma, kreće u školu). Osim priče dječaka protagoniste, film suptilno otkriva i priče članova njegove obitelji i prijatelja koji nemaju fizičku anomaliju, ali su njihove borbe jednako intenzivne kao i njegove. Nit poveznica među likovima u filmu je proces izgradnje odnosa povjerenja s drugom osobom, koji dovodi do otkrivanja tih osobnih borbi te tim i do obostranog osobnog rasta. Upravo to je moja definicija čuda.  
 
Jednako tako, u svom poslu posebno volim projekte kao što je naša Ramiro Leadership NLP Akademija jer mogu uživati u procesu u kojem svi polaznici u jednom trenutku postanu lideri., počnu se međusobno slušati i čuti, otkrivati osobne borbe i davati si podršku, što sve dovodi do razvijanja osjećaja međusobnog poštovanja i povjerenja. Vremenom ih to dovede i do hrabre odluke da se prepuste vođenju te da i sami sve više preuzmu aktivnu ulogu vođe. Na taj način ostvaruju  jedinstveni međusobni pozitivni utjecaj, što je iskustvo koje ostavlja neizbrisiv trag na svima nama dugo nakon završetka Akademije. A nije li upravo to bit leadershipa – ostaviti trag u nečijem životu? 
 
Kako ovladati pravim izvorom utjecaja? 
 
U pokušajima da ostavimo trag u nečijem životu, često se suočimo s neuspjehom, što nas navede na propitkivanje jesmo li „potencijal“ za lidera te možemo li to postati. Ako ste ikad bili u sličnom propitivanju, potvrdni odgovori na sljedeća pitanja mogu vam otkriti jeste li već na liderskom putu ili ste spremni za njega.
 
  1. Jesam li spreman(a) preuzeti odgovornost za vlastiti osobni razvoj?

    Prije nego krenemo voditi druge, potrebno je prvo izgraditi kvalitetan odnos sa sobom te se hrabro suočiti s vlastitim borbama. Potom, kao i svaki drugi odnos, povezanost sa sobom treba stalno održavati, kako bismo uspješno prolazili kroz nove borbe, koje će se u jednom trenutku pojaviti, jer to je život. Postoji izreka, koju u Ramiru volimo citirati, a glasi: „Udaljenost koju imam od drugih ljudi, jednaka je udaljenosti koju imam od samog (same) sebe .“

  2. Jesam li spreman(a) preuzeti odgovornost za razvoj članova mog tima?

    Kao i u obitelij, s neki članovima tima smo jako slični, s nekima se podudaramo djelomično, a s nekima imamo osjećaj da nemamo nikakvih dodirnih točaka. Upravo ova zadnja grupa daje nam vrijednu povratnu informaciju o tome koliko smo trenutačno uspješni kao  lideri. Prirodno je da prema tim ljudima osjetimo otpor jer vjerujemo da je naš način ponašanja i razmišljanja ispravniji od njihovog. jedini način da ostvarimo utjecaj na njih je da razriješimo taj otpor, jer bi ih, u suprotnom, on samo dodatno učvrstio u trenutnom ponašanju, koje ni njima ne odgovara, ali žele da ih netko povede prema rješenju, a ne da im „pametuje“. U tim trenutcima važno je gledati iza neposrednog ponašanja kako bismo otkrili unutarnje borbe osobe jer tada otpor prelazi u prihvaćanje, a naše djelovanje biva ispunjeno ljubaznošću, što olakšava drugoj osobi da pronađe put prema sebi.

  3. Jesam li spreman(a) preuzeti odgovornosti za razvoj tima kao cjeline?

    Preuzimanjem liderske uloge često nam se dešava, kao i Augustovoj majci, da se snažno fokusiramo na vlastitu borbu te borbu pojedinog člana tima. U tim trenutcima lako zaboravljamo na važnost razvoja tima kao cjeline. Upravo zbog toga, kad god se osobno nađem u izazovnoj situaciji, prije djelovanja ponovim sebi rečenicu, koju također volimo citirati u Ramiru: „Tim je uvijek na prvom mjestu.“ Kada s tim na umu krenemo u akciju, intuitivno nam se otkrivaju i načini kako postići balans između osobnog razvoja, razvoja pojedinih članova tima te razvoja tima kao cjeline. 
 
Ključ uspjeha nije u alatima, već u načinu kako se primjenjuju. 
 
Trenutak kad doživljavamo vlastiti rast, ili svjedočimo tuđem, stvara osjećaj sreće. Mislim da je to jedan od razloga zbog kojeg je leadership (odnosno vještina vođenja drugih) postao vrlo privlačan velikom broju ljudi. Procjenjuje se da je industrija leadership edukacija vrijedna 50 milijardi američkih dolara. tijekom svoje profesionalne karijere sigurno ćete proći, ili ste već prošli, neki od programa usvajanja vještina vođenja. U tim programima naglasak se u pravilu stavlja na uvježbavanje specifičnih vještina, jer većina ljudi smatra da je ključ uspjeha upravo u njihovoj redovitoj primjeni. Pritom se zanemaruje da alat ne čini majstora, što u kontekstu leadershipa znači da ključ uspjeha nije u alatima, već u načinu kako se primjenjuju. 
 
U konačnici, tajnu ostvarivanja istinskog utjecaja na druge otkrio je Paolo Coelho u knjizi Alkemičar. Dolaskom do Mudraca po Tajnu sreće, čovjeku dobiva žličicu za čaj s tri kapi ulja te naputak da sljedeća dva sata istraži sve što se nalazi u palači. Kad se čovjek vratio, shvatio je da je putem prolio ulje iz žličice, na što mu je Mudrac odgovorio: „Vidiš, Tajna sreće nalazi se u proživljavanju svih divota koje svijet pruža, a da pritom uvijek pazimo na tri kapi ulja u žličici.“ Drugim riječima, lider uspješno uočava izazove i prilike koje život i posao nose, a pritom ustrajno razvija i tri kapi ulja u žličici: sebe, pojedince koji čine njegov tim te tim kao cjelinu. 
 
Da (p)ostanete hrabri otkrivajući sebe, ljubazni gradeći put prema drugima, uz misao da je tim uvijek na prvom mjestu, u ime Ramira želi Vam,
 
Iva 

Komentari

Jasna Kristof

24.10.2018. 10:25

Poštovana Iva, Hvala za ovako nadahnuti tekst. Uspjeli ste prenijeti snažnu poruku. U meni ste probudili znatiželju da Vas "upoznam" , znate ono -vau, tko je Iva. Vaše riječi stvaraju duboku potrebu da se zapitam(o) koliko sam/smo uistinu spremni za rad na sebi i mijenjanje, a da sve ne ostane samo na "zgrtanju alata". Koliko smo spremni za čuda oko nas i u nama. Radujem se Vašoj novoj inspiraciji, koja će isto ovako biti i nasa inspiracija, zelja i pokretač promjene ka boljem. Svako dobro želim!

Admin

31.10.2018. 16:00

Poštovana Jasna, hvala Vam od srca na dijeljenju misli vezano za Tajnu uspjeha! Svojim rečenicama ste divno prenijeli njenu suštinu. Uistinu je vrlo motivirajuće znati da je bit poruke uspješno prenesena te da je (po)taknula srce i glavu, a time pokrenula i čuda oko i u Vama, kao što ste lijepo napisali. Inspirirati na promjenu te biti kvalitetna podrška drugima u tom procesu, želja je cijelog Ramiro tima pa komentari poput Vašeg povratno nas inspiriraju te su nam podrška na tom putu. I zato još jednom hvala! Do nove prilike za obostranim inspiriranjem, želim Vam puno uspjeha i sreće! Iva 

Broj komentara: 1

Prikazani od 1. do 1.

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice