team building

3,2,1, … spremni!

14.10.2014.

Na treninzima za usvajanje vještina rukovođenja, menadžerima obično dajemo konkretne zadatke, koje trebaju napraviti sa svojim timovima između dva modula. O njihovoj provedbi trebaju izvijestiti kroz kratku prezentaciju na sljedećem susretu. Jedan od razloga za ovakve „domaće zadaće“ je poticanje menadžera da primijene u praksi novostečene vještine, kako bi konkretno mogli spoznati njihovu primjenjivost i učinkovitost. Drugi je da se kroz praksu suoče s eventualnim dodatnim pitanjima, na koja onda zajednički odgovaramo na sljedećem susretu.

Kad učenici postanu učitelji - priča o promjeni

03.03.2014.

Mnogi članci iz područja (poslovne) psihologije i leadershipa često govore o najnovijim spoznajama i praksi kako biti bolji rukovoditelj, ostvarivati rezultate, upravljati sobom i svojim emocijama, graditi kvalitetne odnose i utjecati, i sl. Razmišljajući tako i o svojim tekstovima koje sam napisala kroz zadnju godinu, pojavljivale su se upravo slične teme – zašto dolazi do problema u suradnji i kako to promijeniti, što je potrebno kako bismo potaknuli promjene u timovima, kako se motivirati i što napraviti kad osjećamo da nemamo više inspiracije, koje su ključne liderske kompetencije, i sl. Riječ je sve o izuzetno važnim temama jer govore o izazovima s kojima se svi svakodnevno susrećemo, kako na poslu, tako i u privatnom životu. I da, suvremena znanost uistinu nudi važne spoznaje koje nam pomažu razumjeti zašto dolazi do problema te što napraviti kako bismo bili u najboljem izdanju, i kad je riječ o nama samima, i kad govorimo o suradnji i suživotu s drugima.

Zašto ne uzimamo stvari u svoje ruke, iako smo gladni promjene?

10.01.2013.

Ispričat ću vam tri priče. Jednu o majmunima. Jednu o ljudima. I jednu o tome kako mi, ljudi, nesvjesno (p)ostanemo majmuni. Pa krenimo…

Priča prva

Zamislite sljedeću scenu – pet majmuna, banana koja visi sa stropa i nekoliko sanduka postavljenih točno ispod banane. Već trenutak kasnije majmuni kreću u akciju, namještaju sanduke i jedan od njih se penje, kako bi dohvatio bananu. No tada, sasvim neočekivano, „zločesti“ eksperimentatori polijevaju hladnim tušem cijelu grupu. Majmuni ne odustaju, pokušavaju još nekoliko puta, ali ishod je opet isti. Put prema banani popločan je i dalje jednako oštrom kaznom – hladnim tušem. Konačno grupa odustaje i zaključuje da je ovu bananu bolje ne dirati.
vrh stranice