Zašto razvijati vještine vođenja

U današnje vrijeme brzih i stalnih promjena pred menadžere se svakodnevno postavlja mnoštvo poslovnih izazova. Od njih se očekuje da poznaju struku kojom se bave, da poznaju tržište i nove trendove te da organiziraju čitavu organizaciju i upravljaju ljudima kako bi ostvarili poslovne ciljeve. Javni nastupi, sastanci, zahtjevni korisnici, problemi djelatnika koji traže intervenciju, upravljanje krizama, i sl. zahtijevaju stalnu upotrebu različitih poslovnih znanja i vještina. Također, nalažu i staloženost, koncentraciju, upornost, pozitivan pristup, razumijevanje te prije svega jasnu viziju.

Menadžer treba imati jasnu sliku smjera kojim njegov tim treba ići, ali i jasnoću svog djelovanja, kako bi isto mogao prenijeti na svoj tim. Iskustvo, a i istraživanja su pokazali da su vjerojatno najvažnije osobine koje menadžera čine liderom upravo osobni integritet i jasna vizija. Ključni korak koji zatim slijedi je razvijanje konkretnih leadership vještina kako bi rukovoditelj znao kroz svoje svakodnevno djelovanje prenijeti tu viziju na svoj tim te ga učinkovito voditi prema ostvarenju rezultata.

Kako bi ostvarivao rezultate i bio uspješan radu s drugima, svaki menadžer treba prvo postati svjestan važnosti i odgovornosti menadžerske/liderske uloge, te svega što se od njega očekuje na toj poziciji. Sljedeći korak je uistinu izgraditi stav lidera, kroz uspješno upravljanjem sobom - vlastitim emocijama, energijom i motivacijom - u svrhu postizanja željenih rezultata. Naši treninzi, osmišljeni upravo za unapređenje vještina vođenja, imaju za cilj osvijestiti polaznike što njihova uloga nosi sa sobom, te ih podučiti načinima kako voditi sebe i ujedno ostvariti uspješan utjecaj na podređene, kolege, nadređene i korisnike, u svrhu ostvarenja željenih ciljeva.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

vrh stranice