Baza znanja

Filtriraj sadržaj
×
Filtriraj sadržaj
Obrišite filtere
Prst koji pomiče drvenu kocku

Empatija je ključ uspješne međugeneracijske suradnje

Kako uspješno savladati izazove nerazumijevanja, izgraditi kvalitetne odnose i suradnju, efikasno upravljati sobom te usavršiti vještinu upravljanja emocijama? Nakon što smo kroz dva inspirativna webinara koje je Tanja održala za EBRD istražili teme upravljanja promjenama i asertivne komunikacije, na redu je treći i posljednji u nizu. Proširite svoje razumijevanje uloge empatije u postizanju uspješne međugeneracijske suradnje, otkrivajući moć empatije kao snažan alat koji često ostaje nedovoljno istražen.

Tanja Pureta

Blog postovi

Muškarac drži prst na drvenom pravokutniku crvene boje

Transparentnost plaća i organizacijski imunitet

EU Direktiva o transparentnosti plaća usmjerena je na rješavanje neutemeljenih razlika u plaćama zaposlenika u cijeloj Europskoj uniji. Predstavlja mjeru koja je osnova za uvođenje obvezujućih inicijativa za transparentnost plaća unutar država članica. Iako je donesena u 2023., direktiva omogućuje trogodišnje razdoblje državama članicama da integriraju njezine odredbe u nacionalna zakonodavstva.

Tanja Pureta
drvo raste iz zemlje i prikazano je kroz različita godišnja doma

Kako se oblikuje organizacijska klima

Organizacijska klima konstrukt je koji se široko koristi u razumijevanju iskustava zaposlenika na radnom mjestu. Organizacijska klima odražava prioritete organizacije, naglašavajući pritom ponašanja i stavove koji se očekuju i nagrađuju na radnom mjestu. Organizacijska klima obuhvaća doživljaj pravednosti, događaje u organizaciji, pravila rada, podjelu radnih zadataka, organizacijsku strukturu te međuljudske odnose zaposlenika.

Ramiro
Plavokosa žena nešto objašnjava kolegama držeći ruku u zraku

Najbolje prakse interne komunikacije

U suvremenom poslovnom svijetu, gdje dinamika rasta i promjena diktira uvjete, interna komunikacija postaje ključan faktor uspjeha, igrajući vitalnu ulogu u održavanju sinergije među timovima. Ona potiče inovaciju i prilagodbu te osigurava transparentnost u komunikaciji koja oblikuje put prema postizanju poslovnih ciljeva.

Martina Klarić

Podcasti

Webinari

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.