Crte ličnosti pogubne za uspjeh

Igor Pureta Igor Pureta

Lako je nabrojati crte ličnosti potrebne za uspjeh i svi će tvrditi da ih imaju. Malo tko će priznati da ima one karakteristike koje treba odbaciti.

Poduzeće treba poželjne ljudske potencijale

Oko pitanja koje crte ličnosti mogu upropastiti vaše poduzeće uspješni poduzetnici su se složili! Arogancija, pohlepa i samodopadnost. Osim ovih kao smrtne grijehe po uspjeh vašeg poduzeća još su naveli ego, osjećaj da vam je netko dužan nešto napraviti, pretjeranu tvrdoglavost (oprez: tanka je granica između upornosti i tvrdoglavosti!), te pokretanje poduzeća samo da bi se nešto pokrenulo. Pogotovo ako niste vični prodaji. Ego treba svakako izbjegavati, dok na poduzeće treba gledati kao na vlastito dijete. Treba ga voljeti, njegovati i štititi, no najbitnije je: dati mu prostora. Pobrinite se da vaše poduzeće ima odličan menadžerski tim i viziju, s jasnim ciljevima i usmjerenjem. Kad to napravite maknite se s puta. Arogancija također može biti nezgodna jer se može zamaskirati i kao vizija.

Stoga je bitno stalno komunicirati s klijentima i slušati ih. Ne biste se trebali prebrzo zadovoljiti s rezultatom, kao niti s onime što znate, već uvijek nastojati pomicati vlastite granice.

Koliko će uspjeh pratiti Matricka?

Poduzeće ne može vječno uživati u uspjehu

Sreća prati hrabre kažemo kad netko niže uspjeh za uspjehom. Neki su radosni zbog tih ljudi, a drugi možda i pomalo zavidni. U današnje informatičko doba čini se da je uspjeh puno lakše ostvariti. Ili barem puno češće čujemo da je netko uspjeh i ostvario. socijalnih mreža posjetitelji Facebooka mogu osim u kontaktu sa poznatim i nepoznatim osobama uživati i u različitim igrama. Do prije godinu dana Zynga je slovila kako čudo igara koje ste mogli igrati sami ili u društvu svojih prijatelja. Svi su željeli nadmašiti ili barem ponoviti njihov uspjeh.

No, vremena se mijenjaju pa je Zynga krenula nizbrdo, a taj spust se pokušava zaustaviti dovođenjem novog CEO-a. Ranije ovog ljeta u Zyngu je stigao Don Matrick, negdašnji Microsoftov šef Interactive Entertainment odjela. Sam prelazak je bio senzacionalan jer Matrickova plaća već u prvoj godini njegovog angažmana iznosi 8 milijuna dolara u gotovini. Tome treba pribrojiti dodatnih 42 milijuna dolara kroz bonuse i dioničke udjele. Matrick ne sjedi skrštenih ruku. Ovih je dana otpustio tri najbliža suradnika, glavne direktore tehnologije, proizvodnje i ljudskih resursa. Valjda je mislio da rade sporo za njegov ukus. Matrick je najavio da će se Zynga iz ovog posebno osjetljivog razdoblja izvući u roku od godine dana, a imajući u vidu kratak rok trajanja direktora u Zyngi od prosječno 16 mjeseci, moglo bi se dogoditi da neće dugo slaviti i uživati u svom uspjehu!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.