Direktna prodaja u interesu Tesla Motorsa

Igor Pureta Igor Pureta

Direktna prodaja je skup kanal prodaje, ali Tesla Motors razvija upravo njega jer misli da takva prodaja može klijentu pružiti najbolju uslugu.

Tesla razvoj poduzeća vidi kroz direktnu prodaju.

Direktna prodaja je izuzetno skup kanal prodaje za svako poduzeće, ali Tesla Motors razvija upravo njega jer misli da takva prodaja može klijentu pružiti najbolju uslugu. Osim po svojim električnim automobilima koji su još vrlo rijetki i na američkim cestama, Tesla Motors je specifičan i po svojem modelu direktne prodaje kojim zaobilazi auto-salone. U SAD-u se protiv njega bore zakonima koji štite auto-salone i prema kojemu se automobili mogu prodavati isključivo putem nezavisnih auto-salona. Tako je nakon Arizone i Teksasa, New Jersey treća američka država koja je Tesla Motorsu zabranila direktnu prodaju automobila. Možemo reći da je Tesla Motors u ratu za direktnu prodaju.

Elon Musk, osnivač Tesla Motorsa, tvrdi da su auto-saloni "u temeljnom sukobu interesa" Sukob je između promoviranja benzinskih automobila, koji predstavljaju praktički sav prihod, te električnih koja im ne donose gotovo nikakav prihod" u ukupnom uspjehu. Osim toga, električni automobili zahtijevaju daleko manje naknadnog servisa nego benzinska vozila. Zahtjeve da se automobili prodaju isključivo putem auto-salona Musk je nazvao "iskrivljavanjem demokracije". Vlasnici auto-salona, s druge strane, tvrde da zabrana direktne prodaje štiti potrošače jer potiče tržišnu utakmicu. Kada možete kupiti isti proizvod od više lokalnih auto-salona, cijena pada. Tesli model vertikalne prodaje omogućava, kako tvrdi predsjednik Koalicije preprodavača automobila New Jerseyija, da zaračunava što god poželi.

Marketing nagrade za izvrsna sponzorstva

Poduzeće bira svoje marketing projekte

Kao i svaka naša druga aktivnost marketing treba potvrdu svoje uspješnosti, kreativnosti i društveno odgovornog poslovanja. Nekad procjenjujemo uspješnost marketing aktivnosti prema vlastitom osjećaju, a ponekad je dobro i usporediti se s drugima. Ili barem naučiti nešto od najboljih. Jedna do mogućnosti uspoređivanja s drugima je i European Sponsorship Association (Europska udruga sponzora) koja sedmu godinu za redom prima prijave za Nagrade izvrsnosti (Excellence Awards).

Nagrade promoviraju sponzorske kampanje u svim djelatnostima. Od sporta, kulture, zabavnih sadržaja do medija. Obuhvaćaju kategorije poput B2B, Business to Employee, Social Media Award ili Multi-national Award za kampanje u najmanje tri različite zemlje. Iako se čini ograničavajuće s tolikim kategorijama još uvijek ima dovoljno mjesta za sve one koji žele sudjelovati čak i ako nade u uspjeh polažu u udruživanje. To je jedina takva nagrada u Europi koja prepoznaje izvrsnost u sponzorskoj industriji. "Postoji prilika za svakoga i iz čitave Europe, bez obzira na veličinu sponzorskog budžeta", kaže Karen Earl, predsjednica udruge. Prošle su godine nagrade ESA-e privukle sudionike iz 13 europskih zemalja, a među pobjednicima su bili brendovi poput BMW-a, Lloyds Banking grupe i Marsa, MasterCard i O2.

Prijavljene projekte ocjenjivat će neovisni žiri sastavljen od europskih stručnjaka, a pobjednici će biti objavljeni u siječnju 2014. na svečanoj ceremoniji u Londonu. Prijave se mogu predati do 4. studenog 2013.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.