Kako nam vrijednosti mogu o(ne)mogućiti uspjeh?

Ramiro Ramiro

Odvojite vrijeme za sebe i pridružite nam se na radionici „Vrijednosti kao put do uspjeha“! Naučit ćete više o tome što su vrijednosti i kako utječu na nas te ćete imati priliku osvijestiti i definirati vlastite vrijednosti, kao i procijeniti koliko se trenutno osjećate da se ponašate u skladu s njima. Uz to, dobit ćete i vrijedne smjernice kako se početi ponašati i donositi odluke u skladu s vlastitim vrijednostima.

Svaku od nas definiraju neke vrijednosti – možda smo ih manje ili više svjesne, ali neupitno imaju ogroman utjecaj na naš život. Ukratko, naše vrijednosti su sve ono što nam je važno u životu, i privatnom i profesionalnom. Služe nam kao smjernice pri donošenju odluka te se mogu razlikovati od osobe do osobe – nekome je razvoj karijere izrazito važan, dok netko ni ne razmišlja o svom karijernom putu i posao doživljava isključivo kao sredstvo potrebno za ugodan privatni život. Obje osobe za sebe mogu reći da su uspješne, zato jer su upravo naše vrijednosti kriterij po kojem procjenjujemo svoju razinu uspjeha. Drugim riječima, iako će se većina nas složiti da nam je važno da se osjećamo uspješno, vjerojatno ćemo se značajno razlikovati u tome kako definiramo što točno uspjeh znači.

Kad postoji poklapanje između naših vrijednosti i onoga što u životu radimo (što god to bilo), osjećamo se zadovoljno i uspješno. Nezadovoljstvo proizlazi iz neusklađenosti naših vrijednostima i onoga kako se ponašamo, odnosno vrijednosti okoline u kojoj se nalazimo – osjećamo se kao da smo prisiljene zanemariti vrijednosti koje su nam osobno važne i prihvatiti neke druge. Ta neusklađenost postaje izvor frustracije i osjećaja neuspjeha – i znak da je vrijeme za promjenu. :)

Upravo zato je potrebno uložiti svjestan napor u identificiranje vlastitih vrijednosti – one postoje i utječu na nas, bez obzira koliko ih (ne) prepoznajemo. Jednom kad ih osvijestimo i počnemo se ponašati u skladu s njima, osjećamo se znatno zadovoljnije i uspješnije.

Prvi, nužni i potreban korak je uzeti vrijeme za sebe i redovito promišljati o vlastitim vrijednostima. Ako netko nikada nema vremena za nešto, to znači da mu to nešto nije dovoljno važno – a ako same sebi nismo dovoljno važne, malo je vjerojatno da ćemo se osjećati uspješno.

Zato odvojite vrijeme za sebe i pridružite nam se na radionici „Vrijednosti kao put do uspjeha“! Naučit ćete više o tome što su vrijednosti i kako utječu na nas te ćete imati priliku osvijestiti i definirati vlastite vrijednosti, kao i procijeniti koliko se trenutno osjećate da se ponašate u skladu s njima. Uz to, dobit ćete i vrijedne smjernice kako se početi ponašati i donositi odluke u skladu s vlastitim vrijednostima.

Radionica je namijenjena za žene u svim fazama razvoja karijere, bez obzira rade li u korporaciji ili su poduzetnice. Održat će se online, 17. 3. od 13 do 16 h, a maksimalan broj sudionica je 12, stoga što prije rezervirajte svoje mjesto. Prijaviti se možete na ovom linku

Radionicu će održati Tihana Cuzek, magistra psihologije i konzultant u Ramiru, certificirani NLP Master Practitioner i NLP Coach te edukant kognitivno-bihevioralne psihoterapije. Tihana je svoju karijeru razvijala radeći u različitim područjima psihologije, s ciljem upoznavanja i razumijevanja što šireg kruga ljudi različitih dobi i iskustva. Kao dio Ramiro tima kreira i aktivno sudjeluje u brojnim projektima organizacijskog razvoja, a najviše je posvećena razvoju menadžera, kao ključnih osoba u osiguravanju dugoročnog uspjeha i dobrobiti nekog poduzeća.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.