Menadžer treba znati kada delegirati

Igor Pureta Igor Pureta

Mnogi zagovaraju delegiranje, pa je bitno znati što delegirati, a što će menadžer obaviti sam jer će brkanjem ovih dvaju situacija napraviti štetu.

Menadžer zna što i kada delegirati

Dok mnogi zagovaraju delegiranje, bitno je znati što delegirati, a što je bitno da menadžer obavi sam. Iako je delegiranje odličan postupak, malo koji menadžer ga zna ili želi koristiti. Tu je najprije strah od komunikacije s podređenima, zatim (još malo) strah da drugi ne znaju raditi svoj posao, a zatim i (još malo) strah da će se delegirati pogrešna aktivnost ili zadatak. Menadžer, prije svega, nikada ne bi smio delegirati zadatke koji su kritični za ostvarivanje strategije poduzeća. Primjerice komuniciranje o strateškom planu treba obaviti sam direktor jer ne radi se o pukoj prezentaciji, već o diskusiji. Direktor ponekad treba biti prisutan i u operativnom dijelu. Zaposlenike motivira njegova spremnost da se "zamaže" te im pomogne kako u izvršenju zadatka, tako i u dosezanju njihovog potencijala. Direktor je i taj koji redovito treba procjenjivati u kojoj su mjeri vrijednosti organizacije izražene na radnim mjestima.

On svojim primjerom treba pokazati i kako se uslužuje klijente. I treba biti uključen u proces odabira menadžera koji predvode timove u izravnom kontaktu s potrošačima. Provedba strategije ovisi o uspješnosti upravo tih timova, a njihova uspješnost uvelike ovisi o njihovom menadžmentu. Odluka o zadacima koje će delegirati ne bi se stoga trebala temeljiti na poboljšanju učinkovitosti menadžera. Umjesto toga, svako delegiranje koje potencijalno potkopava uspješnost poduzeća treba zamijeniti "uradi sam" metodom.

Menadžer koji je uzburkao tržište

Menadžer remeti tržište

Svaki menadžer sanja kako će njegovo poduzeće i proizvodi koje nudi promijeniti odnose na tržištu i pomutiti ustaljene obrasce. Iako je to prilično zahtjevni zadatak Hamdi Ulukaya, osnivač američkog poduzeća za proizvodnju jogurta Chobani je uspio upravo u tome. Kada je započinjao proizvodnju svog sada već svjetski poznatog jogurta i vodila ga je ideja koju je sažeo u jednoj rečenici: "Ja ne želim više, ja samo želim napraviti više." To je i dokazao kada je prošle godine svoje zaposlenike nagradio sa stotinama milijuna u dionicama. "Kad god vidim u svijetu nešto što me obeshrabruje, ja odgovaram sa Chobanijem", kaže on. Osnovna ideja bila mu je proizvodnja proizvoda koji nisu genetički modificirani te sadrže samo prirodne sastojke i sladila, dok mlijeko potječe od krava kojima nisu davani hormoni rasta.

Inače, jogurti grčkog tipa Chobani prošle su godine uzburkali čak velike konkurente poput General Millsa i Dannona. Njihovi Mezé umaci direktna su konkurencija humus namazu kojega proizvodi Pepsi. Prošle je godine Pepsi čak pokušao kupiti većinski udio u Chobaniju no nije uspio u tom naumu. Možda je odbijanje spajanja zamka, ali i prilika za Chobani. 2013. Ernst & Young je Hamdija Ulukayu proglasio svjetskim poduzetnikom godine te su ga prozvali "personifikacijom američkog sna svakog imigranta". U svjetlu nove američke politike koja promovira poticanje domaće proizvodnje i kupovanje domaćih proizvoda siguran sam da se Chobani već smatra domaćim proizvodom te će nastaviti svoju misiju.

Menadžer za pomoć udrugama

Menadžer pomaže udrugama

Početkom devedesetih David Ferguson je kao direktor svog poduzeća s grupom drugih direktora volontirao za udrugu Canadian Executive Service Organisation. Ta je udruga organizirala menadžere svjesne da društvena odgovornost umnaža vrijednosti. Oni su bili spremni volontirati kako bi pomogli malim poduzećima i agencijama diljem svijeta. Ferguson je ubrzo otkrio da ima previše volontera, a premalo posla za njih. Uz to izgledalo je da sam proces volontiranja ima puno praznog hoda kojima se potkopavaju namjere same ideje volontiranja – da se vlastitim radom što više pomogne drugima. Naviknut da u poduzeću radi upravo po tom principu odlučio je promijeniti način na koji se organiziraju volontiranja u krugu ljudi s kojima je surađivao. Stoga je s grupom kolega osnovao Management Advisory Service (MAS), sa sjedištem u Torontu, udrugu koja pomaže drugim kanadskim dobrotvornim udrugama.

Pružaju im usluge savjetovanja o prikupljanju sredstava, upravljanju, strateškom planiranju i ljudskim resursima. MAS danas ima skoro 60 konzultanata volontera, a prošle su godine radili sa skoro 200 organizacija raznih veličina. Iako je Ferguson umro prije nekoliko godina njegova ideja živi i dalje. Organizacija i dalje djeluje, a sada je vodi upravni odbor koji ima tri direktora. Jedan od njih je rekao: "Zalazite u kvartove i susrećete se s ljudima koje inače nikada ne biste susreli... kako biste radili stvarno zanimljive stvari."

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.