Wellbeing kroz cjeloživotno učenje – Milana Malešev, Learning Makeover

Žena u bijelom sakou u studiju za mikrofonom

U ovoj epizodi emisije Psihologija uspjeha za PoslovniFM Tanja je ugostila Milanu Malešev, vlasnicu i direktoricu Learning Makeovera, sustava za cjeloživotno učenje. Cjeloživotno učenje je kontinuirani proces stjecanja znanja, vještina i stavova tijekom života koji se proteže izvan formalnog obrazovanja. Dok nam formalno obrazovanje pruža temelj, cjeloživotno učenje nam omogućuje da se prilagodimo, rastemo i napredujemo u društvu koje se stalno mijenja.

U današnje vrijeme se čini kao da pojedinci daju veći značaj privatnom dijelu života i svojoj ulozi u njemu smatrajući da će tako unaprijediti svoj wellbeing. To je pogrešno jer svatko od nas, kako je to rekao William James, ima onoliko uloga koliko ima grupa kojima pripada. Cjeloživotno obrazovanje omogućuje pojedincima da ostanu relevantni i konkurentni na tržištu rada što značajno utječe na osobni wellbeing. Kako tehnologija napreduje i industrije se razvijaju, nove vještine i znanja postaju bitni te nam njihovo usvajanje omogućuje da ostanemo ukorak s tehnologijom što nam povećava zapošljivost te poboljšava profesionalni rast.

Cjeloživotno obrazovanje potiče osobni razvoj i ispunjenje. Proširuje naše horizonte, perspektive i potiče intelektualnu znatiželju. Učenje novih stvari je intelektualno poticajno i održava naš um bistrim, potiče kreativnost, osobni rast i wellbeing. Cjeloživotno obrazovanje ključno je za sudjelovanje u razvoju društva čiji smo član. Osobe posvećene cjeloživotnom učenju bolje razumiju različite perspektive, promiču društvenu koheziju, toleranciju i empatiju te potiču demokratičnije društvo što utječe na wellbeing tih osoba, ali i svih osoba s kojima su u interakciji.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.