Projekt razvoja na Kubi

Igor Pureta Igor Pureta

Kuba je odlučila ostvariti projekt kojim svoja vrata otvara stranim ulagačima, ali pod uvjetima koji će očuvati stečevine proteklih desetljeća.

Razvoj Kube pod kontroliranim uvjetima.

Kuba je odlučila ostvariti projekt kojim svoja vrata otvara stranim ulagačima. I to isključivo pod uvjetima koji će očuvati stečevine proteklih desetljeća – vrlo kvalitetnog obrazovanja i održavanja zakona koji čuvaju radnička prava. Uz to treba zaštititi i zdravstvenu skrb za sve stanovnike, te najranjivije slojeve društva. Projekt je uspostaviti novi kubanski model gdje bi se zadržala postojeća razina socijalne skrbi. Istovremeno se očekuje veća okrenutost tržišnoj ekonomiji, ali i očuvanje sustava centralnog planiranja. Iako i kod nas centralno planiranje ima neke loše konotacije, poneke njegove strane su i pozitivne. Hrana još uvijek predstavlja jedan od najvećih problema gdje Kuba uvozi preko 70% potrebne hrane.

Stoga i kubanska vlada i međunarodna zajednica naglasak stavljaju na projekte koji će pružiti podršku kubanskom poljoprivrednom sektoru kroz razmjenu znanja i izgradnju kapaciteta lokalnog stanovništva te uvođenje naprednih tehnologija koje bi im pomogle u borbi protiv prirodnih katastrofa kojima je Kuba izložena. Prema UN-ovom planu razvoja za Kubu od 2014.-2018. socijalne službe, energija, klimatske promjene te sposobnost suočavanja s prirodnim katastrofama predstavljaju, uz hranu, glavni fokus razvoja. EU također vodi pregovare o novom sporazumu o suradnji usredotočenom na održivu poljoprivredu i okoliš. A lokalno stanovništvo je općenito visoko kvalificirano i kompetentno, inovativno i jednom kada prihvate projekt posvećenost je visoka. Hoće li to omogućiti ubrzani rast kubanske ekonomije ostaje da vidimo.

Europski projekt za Tesla Motors

U siječnju ove godine Elon Musk je tijekom govora u Francuskoj objavio da bi Alsace mogao biti najbolja lokacija za projekt planirane europske tvornice Tesla Motorsa. I dok se mi ložimo na emocije koje bi trebale Teslu vratiti kući pokrajina Alsace je već u ožujku pripremila svoju prezentaciju kako bi stekla povjerenje za ovo ulaganje! Njome su željeli pružiti potrebne informacije koje potvrđuju da je Alsace zaista najbolja europska regija za proizvodnju električnih automobila usprkos tome što je Musk tada rekao i kako je to čista špekulacija. Reklamno poduzeće Blackblitz Strassbourg produciralo je video koji pokazuje crni S model kako vozi kroz pošumljeni krajolik Alsacea i uske ulice omeđene kućama od kamena. Na kraju, vozač izlazi iz automobila i zamišlja nacrt velike tvornice Tesla, izgrađene pokraj uspavanog gradića.

Greg Matter iz reklamnog poduzeća rekao je: "Čuli smo da je Elon Musk izjavio kako planira smjestiti tvornicu u Alsaceu i odlučili smo, potpuno neobavezno, napraviti promotivni video." Musk svakako planira dugoročno imati projekt, koncepciju i proizvodnju Tesla vozila u Europi. Kada lansira dugo očekivani, jeftiniji Model 3 trebat će daleko veći pogon od trenutno postojećeg u Nizozemskoj. A troškovi okoliša pri transportu iz SAD-a daleko su preveliki za ekološkog proizvođača poput Tesle. Manje kontrole bi i kod nas uvelo bolju poduzetničku kulturu pa bi se jednog dana i Tesla mogao vratiti kući.

Projekt struje za najudaljenija područja planeta

Menadžment pazi na sve dijelove poduzeća

Poduzeće Tesla Energy prošle je godine lansiralo Powerwall i Powerpack, sustav baterija za pohranjivanje energije. Elon Musk tom ih je prilikom nazvao nedostajućim dijelom energetske jednadžbe. Baterije bi trebale skladištiti energiju dobivenu iz obnovljivih izvora i davati nam struju kad je ti obnovljivi izvori ne proizvode. Takve situacije su npr. noću kad nema sunca ili kad vjetar prestane puhati te vjetro-elektrane ne proizvode struju. Nisu ih baš svi dobro prihvatili jer je njihova početna cijena vrlo visoka, ali svaki početak je dobar. Najavio ih je kao odlično rješenje za ljude u udaljenim dijelovima svijeta gdje nema električne mreže ili je struja vrlo skupa. Stanovnici nekog otoka ili udaljenog sela mogu uzeti solarne panele i u kombinaciji s Tesla Powerwallom ne brinuti više o struji.

Menadžment Powerpacka smatra kako će daljnji razvoj baterija za pohranu električne energije predstavljati jednaku disrupciju za energetski sektor kao što su mobilne tehnologije to bile za telekomunikacijski sektor. Velika poboljšanja u mogućnostima pohranjivanja omogućila bi decentralizaciju obnovljive energije u zemljama u razvoju. No cijena Powerwalla za sada je daleko previsoka za većinu stanovnika slabije razvijenih regija. Procjenjuje se ipak da bi već do 2020. trošak proizvodnje baterija mogao pasti i do 50%. Međutim, ideja Nikole Tesle bila je besplatna električna energija za sve ljude!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.