Upravljanje timom u vremenu neizvjesnosti

Igor Pureta Igor Pureta

U današnjem svijetu više nije nužna povremena prilagodba, ona je nužna iz dana, a vodstvo poduzeća i njihovi suradnici bi toga trebali biti svjesni.

U neizvjesnim vremenima upravljanje timom postaje još važnije

U današnjem svijetu više nije nužna povremena prilagodba. Ona je nužna iz dana, a vodstvo poduzeća i njihovi suradnici bi toga trebali biti svjesni. Kako voditi ljude kroz vremena konstantnih promjena i neizvjesnosti? Osnovno je uvijek imati na umu vašu viziju. I menadžer i radnici moraju se povremeno zaustaviti i potražiti odgovore na pitanja. Što im je glavni cilj, što predstavljaju, koje su im vrijednosti te donose li ih uistinu svima, od korisnika do zaposlenika? Potrebno je i redovno naći vremena za individualne razgovore s kolegama i s timom. I ne samo o konkretnim zadacima i projektima, već i o pitanjima koja nadilaze trenutačne aktivnosti. Dobro je na neki način i formalizirati redovnu razmjenu ideja. Potaknite eksperimentiranje jer kreativnost će vas uvijek izdvojiti iz gomile. Kreativnosti će vam pomoći da držite korak s promjenama.

Čitajte – o najrazličitijim temama. Pronađite vremena da pročitate i nešto što se ne tiče samo vaše industrije. Ponekad je potrebno i učiniti odmak kako bismo stekli bolju perspektivu. Pronađite vaš način kako s vremena na vrijeme napraviti odmak od svakodnevnog posla i okruženja. To možete prisustvovanjem nekom seminaru ili odlaskom u prirodu. Tako ćete novim idejama omogućili da izrone. Na koji način vi vodite svoj tim i kako ga motivirate u ovim zahtjevnim vremenima?

Menadžment zahtijeva široki pogled na svijet

Menadžment ima širok pogled na svijet oko sebe

Indra Nooyi, Indijka na čelu PepsiCoa, donirala je velik iznos svom bivšem fakultetu jer zna gdje se vodstvo počinje stvarati. Nooyi je 1980. diplomirala na Yale School of Management te se redovno spominje kao jedna od najmoćnijih i najutjecajnijih žena na svijetu. Izjavila je da joj je iskustvo s Yalea zauvijek izmijenilo tijek života. Njena je donacija, kaže, blijeda u usporedbi s darom kojega je Yale dao njoj. Omogućio joj je "temeljno shvaćanje da leadership zahtijeva široki pogled na svijet i duboko razumijevanje mnogobrojnih točaka sjecišta između poduzeća i društva." Još je rekla: "Pitanja poduzeća nisu nikada samo pitanja poduzeća. Moja je najveća želja da ova donacija poduči buduće generacije voditelja da najuspješnija poduzeća sutrašnjice moraju stvarati više od samog novca.

Oni će činiti razliku stvarajući vrijednost za dioničare kroz poboljšanje kvalitete života na svakom tržištu na kojem djeluju." Njeni bivši fakultet je pokrenuo ambicioznu inicijativu osmišljenu u svrhu podrške njenom cilju. Žele razvijati lidere širokih pogleda na svijet i multidisciplinarnog pristupa poslovanju. Strani fakulteti traže načine kako da svoje studente nauče i ono što nema u knjigama kroz iskustvo njihovih starih studenata. Naši još traže načina kako da se uguraju na ljestvicu tisuću najboljih sveučilišta u Europi.

Besplatne leadership radionice

Znanje menaždmenta treba dijeliti

Cumberland County iz Sjeverne Karoline, SAD, svojim stanovnicima osigurava besplatne leadership radionice. Svrha leadership radionica je osigurati sudjelovanje članova zajednice različitih profila i porijekla u odborima i komisijama koji odlučuju o raznim aspektima života u zajednici. Mogli bismo reći da ih uče živjeti i upravljati zajednicom kao timom. No također i podržati razvoj građana koji će biti aktivni u volonterskim projektima. Na taj se način razvijaju i osnažuju članovi zajednice. Otkrivaju se novi talenti i potencijali koji u zajednici postoje.

Članovi zajednice stječu određene vještine i otkrivaju različite mogućnosti koje u njihovoj zajednici postoje, kao i na koji način mogu doprinijeti i sudjelovati u odlukama o životu svoje zajednice. Sudionici radionica također rade na stvarnim projektima u službi zajednice. Ova edukacija pruža im priliku da tijekom sedam sastanaka raspravljaju o pitanjima od lokalnog interesa, kao i da uspostave odnose s ostalim sudionicima koji žele pridonijeti životu zajednice.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.