Psihološki imunitet zaposlenika i njegov utjecaj na poduzeće

Tanja Pureta Tanja Pureta

Psihološki imunitet zaposlenika je najvažnija karika organizacijskog imuniteta

Psihološki imunitet pojedinaca je iznimno ugrožen, a njegova snižena razina ima ozbiljne učinke kako na pojedinca tako i na produktivnost i konkurentnost poduzeća. Time se direktno i posredno ugrožava ekonomija i društvo u cjelini. Posao povećava samopoštovanje i kvalitetu života. Pružanje zdravog i uključujućeg radnog okruženja može spriječiti probleme s mentalnim zdravljem i povećati mogućnosti za privlačenje talenata, smanjenu stopu napuštanja poduzeća ili povećan broj zainteresiranih za zapošljavanje u nekom poduzeću.

Stoga je svakom poduzeću u interesu stvoriti i održavati takvo radno okruženje koje će zaposlenima poticati njihov osobni psihološki imunitet. Brojne mjere pokazale su se učinkovitima u promicanju mentalnog zdravlja i psihološkog imuniteta pojedinaca. Menadžeri, poduzetnici, HR-ovci, trebaju znati prepoznati jesu li im zaposlenici snažnog ili slabog psihološkog imuniteta, koje su karakteristike dobrog psihološkog imuniteta. Da bi vaša organizacija uspješno prebrodila i najteže krize poslušajte Tanju u ovom izvanrednom webinaru.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.