Team building

Zajednički rad često rezultira neslaganjima ili gubitkom informacija, što s vremenom unosi razdor u tim, posebice u uvjetima rada na daljinu. Serijom aktivnosti u opuštenoj atmosferi pomoći ćemo vašem timu uspostaviti i osnažiti suradnju i međusobno povjerenje.

Dogovorite besplatni razgovor

Mi potičemo vaš tim

Tijekom team buildinga pažljivo promatramo timsku dinamiku, upravljamo procesom rada te aktivnosti učinkovito prilagođavamo trenutačnim potrebama tima. Potaknut ćemo vaš tim na konstruktivan i pozitivan pristup radu, kolegama, timu i poduzeću te osvijestiti utjecaj svakog zaposlenika u kreiranju radne atmosfere i ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Prisjetit će se zajedničkih vrijednosti te dati konkretne prijedloge za poboljšanje suradnje, s naglaskom na njihove aktualne izazove. 

Pomažemo vam ojačati:

  • Međusobno poštivanje i konstruktivnu komunikaciju
  • Lojalnost i osjećaj ponosa zbog pripadnosti organizaciji i timu
  • Timski duh i pozitivnu motivaciju za buduće radne izazove

U radu koristimo različite metode

Najčešće započinjemo kratkim, interaktivnim i motivirajućim predavanjem u kojem sudionike upoznajemo s temom i ključnim konceptima vezanima uz aktivnosti team buildinga. Sve vježbe su kreirane s ciljem poticanja pozitivne atmosfere i osjećaja povezanosti kod sudionika, a često kroz njih demonstriramo procese koji se događaju u komunikaciji i zajedničkom radu ili simuliramo svakodnevne poslovne situacije i uvježbavamo željene obrasce ponašanja. Sudionici često diskutiraju unutar manjih grupa, u svrhu razmjene razmišljanja, iskustava ili ideja za unapređenje suradnje i poslovanja. 

Uz to koristimo i:

  • Afirmativno propitivanje, u svrhu osvješćivanja osobnih i timskih snaga te kreiranja vizije i konkretnih aktivnosti za ostvarenje zajedničkih ciljeva
  • Metodu World Caffea, s ciljem dolaženja do konkretnih ideja za rješavanje izazova s kojima se tim susreće
  • Brojne multimedijske sadržaji (npr. video materijali) čiji je cilj prenošenje željene poruke team-building radionice

Zašto Ramiro

250+
uspješnih team buildinga

Tijekom dugog niza godina radili smo s brojnim timovima različitih karakteristika, u različitim fazama razvoja. To nam je dalo neprocjenjivo iskustvo o tome što je potrebno za njihovo uspješno funkcioniranje. Pristup temeljimo na dubokom razumijevanju timske dinamike zbog čega smo velikom broju timova uspješno pomogli da pronađu zajednički jezik i postignu željene rezultate.

Svi klijenti
Erste Bank
OTP Banka
Medika
Globalna hrana (McDonald's)
Spar
Golar LNG

Team building radionice su zahtjevne jer trebaju ispuniti edukativne ciljeve te povezati ljude, uključivati puno praktičnog timskog rada i - zabaviti! Svi ti ciljevi bili su ispunjeni, a kolege dan-danas pamte i hvale ovaj team building kao jedno izvrsno iskustvo! Trenerica je pokazala visoku razinu posvećenosti i istinski interes za razumijevanje naše organizacije radi temeljite pripreme programa.

Maja Josipovski Jakus, Head of Human Resources – B. Braun Adria

Team buildingom do kvalitetnije suradnje i boljih rezultata 

Timovi su snaga koja pokreće sve organizacije. Timovi svjesni svoje uloge i njene važnosti za uspjeh poduzeća među čijim članovima postoji povjerenje i razumijevanje mogu ostvariti i najzahtjevnije ciljeve. Ako je suradnja narušena, produktivnost i motivacija padaju, nezadovoljstvo raste, a čak i osnovni zadaci se mogu činiti neizvedivima. Zato je važno redovito raditi na unapređenju suradnje unutar i između timova. Osim svakodnevnih neformalnih  aktivnosti poput zajedničkog odlaska na pauzu ili druženja nakon posla, važno je planirati vrijeme za team building. Time se jasno daje do znanja koliko je kvalitetan timski rad važan aspekt poslovanja poduzeća, a članovima tima se daje mogućnost da se maksimalno posvete njegovom razvoju.

Kroz različite izazove, rasprave i zadatke, koji tim često potiču na razmišljanje i ponašanje van uobičajenih okvira, članovi tima se imaju priliku bolje upoznati i dodatno povezati. Sustavno osmišljene aktivnosti će ih potaknuti na komunikaciju, rješavanje problema te osvijestiti zajedničke ciljeve i viziju. Time se osigurava međusobno razumijevanje i zajednički postavljaju čvrsti temelji za dugoročnu uspješnost tima, koji nakon team buildinga značajno kvalitetnije funkcionira.

Kada organizirati team building

Ako unutar tima primjećujete nisku razinu energije,  destruktivnu komunikaciju, neusklađenost u ciljevima ili manjak jasnoće po pitanju pojedinih timskih uloga, raspodjele zadataka te područja odgovornosti, potrebno je što prije unaprijediti timski rad i osnažiti međusobnu povezanost. No, imajte na umu - team building je najbolje organizirati onda kad mislite da vam on nije potreban. Tad će dodatno osnaživanje i povezivanje tim motivirati na ostvarivanje punih potencijala i stvoriti dodanu vrijednost za organizaciju.

Ramiro pristup osmišljavanju i provedbi team buildinga

U dogovoru s vama osmišljavamo plan i program aktivnosti kako bismo udovoljili specifičnim potrebama tima i doprinijeli rješavanju aktualnih izazova.  Važno nam je da je svaki team building zabavno i korisno iskustvo za sve članove tima, kako bi u ugodnom i konstruktivnom okruženju unaprijedili svoju suradnju.

Javite nam se

Ako želite zanimljiv i individualiziran team building na kojem ćete se odlično provesti, a istovremeno ojačati svoj tim i potaknuti željene promjene

Dogovorite besplatni razgovor

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.