Assessment centar

Prvi i najvažniji korak u donošenju odluke je kvalitetna procjena trenutačnog stanja. Kad odlučujete kojeg kandidata zaposliti, osmišljavate program razvoja za menadžere ili želite prepoznati talente u vašoj organizaciji, provedbom assesment centra dobit ćete informacije i preporuke potrebne za donošenje kvalitetne odluke.

Dogovorite besplatni razgovor

Izbjegnite pogrešne procjene

Provođenjem assesment centra ćete dobiti stručnu, objektivnu procjenu potencijala i kompetencija vaših zaposlenika. Osim same procjene, dajemo vam i preporuke koje konkretne akcije poduzeti kako biste potaknuli daljnji razvoj željenih kompetencija, u skladu sa strateškim ciljevima poduzeća.

Prikupljamo velik broj podataka o svakom sudioniku te ih sažimamo u jasnu, lako razumljivu, primjenjivu procjenu i povratnu informaciju, prilagođenu trenutačnoj situaciji i potrebama poduzeća. Uz to, dobivate niz preporuka i smjernica kako koristiti dobivene podatke te što poduzeti da poduzeće, sukladno viziji i strategiji, maksimalno iskoristi potencijale koje ima na raspolaganju.

Naša metodologija

Naš assesment centar se sastoji od različitih metoda te grupnih i individualnih aktivnosti koje se temelje na najsuvremenijim spoznajama psihologijske i poslovne teorije i prakse. Podaci prikupljeni na ovaj način služe za što točniju procjenu potencijala i kompetencija kandidata ili zaposlenika.

Dizajn svakog assesment centar se prilagođava se trenutačnim potrebama poduzeća i konkretnim zahtjevnima radnog mjesta. Usprkos velikoj fleksibilnosti svaki assesmet centar uključuje psihologijsko testiranje i intervju, povratnu informaciju odjelu ljudskih potencijala i/ili menadžmentu, a u slučaju potrebe i sudionicima. Time se osigurava relevantnost i korisnost procjena za poduzeće i osobu koja se procjenjuje.

Zašto Ramiro

1.000+
procjena za rukovodeće pozicije

Samo u posljednjih pet godina napravili smo više od 1.000 procjena potencijalnih i već imenovanih rukovoditelja u Hrvatskoj i regiji. Procjenjivali smo menadžere u svim najvažnijim industrijskim granama i otvorili vrata napretka mnogim talentima koji nisu bili prepoznati unutar organizacija.

Svi klijenti
Sika
Končar
BIPA
Bbraun
Prima Pharme
RTL Hrvatska

Razvoj novih ljudi možemo prilično točno planirati, usmjeravati i korigirati. Uspješna procjena osoba koje nemaju potrebne kompetencije za pojedino radno mjesto ili se ne bi uklopili u našu radnu kulturu znatno štedi vrijeme i ostale resurse. Ovaj vid ulaganja pokazao nam se vrlo opravdanim i rentabilnim!

Nataša Rakovac Rustja, Voditeljica prodaje - PK Rijeka

Za kvalitetnu odluku potrebne su vam kvalitetne informacije 

Nije jednostavno napraviti dobru procjenu osobe i njenih kompetencija i potencijala. Ljudska percepcija puna je ograničenja, a poslovi su vrlo kompleksni pa nam to umanjuje objektivnost. Izazovno je sagledati i ocijeniti relevantne aspekte osobe, posebice ako s njom niste često u kontaktu ili ste ju tek upoznali. Istovremeno, što ste dulje u kontaktu s nekim, veća je opasnost da postanete pristrani. Pogrešna procjena može rezultirati brojnim neželjenim posljedicama. Harvard Business Review ističe da je 80% fluktuacija u poduzeću rezultat loših odluka o zapošljavanju ili promociji. Što je procjena točnija i rizik manji, to je veća dobrobit za sve uključene – i poslodavac i zaposlenik će biti zadovoljniji i uspješniji.

Zbog svega navedenog, kvalitetno proveden assesment centar vam omogućava donošenje pouzdanih i objektivnih odluka. Unatoč resursima koje provedba assesment centra zahtijeva, istraživanja i praksa pokazuju da se on uvelike isplati. Financijska ušteda i dobit koje proizlaze iz odluka temeljenih na dobivenim podacima značajno premašuju troškove planiranja i provedbe.
  

Poštujemo jedinstvenost i vrijednost svakog sudionika

Tijekom procesa pažljivo promatramo svakog sudionika te njihovu međusobnu dinamiku. Tako prikupljamo što je moguće više podataka koji bi vama možda promakli. Po završetku, sve podatke detaljno analiziramo u kontekstu poduzeća i pojedine osobe. Vjerujemo da je svaka osoba jedinstvena i zato ih ne smještamo u unaprijed određene kategorije. Zajednički i integrirano sagledavamo sve dobivene podatke i promišljamo što se nalazi u pozadini svakog od njih te što govori o određenoj osobi. Na taj način dobivate relevantne podatke koji su odličan temelj za sve daljnje akcije.

Javite nam se

Kako biste dobili provjerene i objektivne informacije o svojim potencijalnim ili postojećim zaposlenicima za vas ćemo osmisliti assesment centar koji će odgovoriti na vaša pitanja i omogućiti vam donošenje kvalitetnih odluka za daljnji rad.

Dogovorite besplatni razgovor

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.