Programerska karijera temeljena na doručku

Igor Pureta Igor Pureta

Karijera nam je svima važna, a kažu da je doručak najvažniji obrok u danu. Kombiniranje doručka uz brigu za karijeru je možda najbolji početak dana!

Doručkujte da lakše prođete kroz dan

High Tech Council (Vijeće visokih tehnologija) iz New Hampshirea organizira u srpnju drugi TechWomen Power Breakfast. Power Breakfast - moćni doručak ili doručak moći, odaberite sami - održat će se između 7:30 i 9:00, a predstavlja dio nove inicijative tog vijeća. Cilj joj je promoviranje karijera u tehnologiji kao izbor za djevojke i žene. Između raznih ideja za umrežavanje ova se čini kao vrlo zanimljiva i učinkovita. Ranom zorom, prije zahuktavanja radnog dana, govornica Margaret Donnelly, pružit će sigurno dovoljno inspiracije svojim kolegicama. Margaret je voditeljica marketinga i suosnivačica start-up poduzeća koje razvija software za sastanke na daljinu, a govorit će o društvenim medijima i osobnom brendu te kako ih učinkovito koristiti za razvoj vlastite prisutnosti na tržištu. No, najzanimljivije je što sudjelovanje na doručku stoji svega 15 USD (oko 100 kuna)!

Facebook karijera u tehnologiji

Facebook pomaže promjenu karijere

Jedna od mogućnosti nastavka karijere je i programiranje. Kao i sva druga informatička poduzeća, i Facebook se muči sa spolnom raznolikošću. Stoga su pokrenuli novu web stranicu TechPrep. TechPrep je namijenjen mladima, prvenstveno djevojkama i manjinama, pred kojima je odlučivanje o budućoj karijeri, ali i njihovim roditeljima. Stranica pruža primjere poslova koji se mogu naći u računalnim znanostima, kao i online predavanja koja se mogu pohađati ili organizacije kojima se može pridružiti. Sam Facebook ne osigurava edukaciju već korisnike usmjerava. Istraživanje konzultantske kuće McKinsey & Company otkrilo je da roditelji nisu sigurni kako da karijera u tehnologiji bude bliža njihovoj djeci. Preko tri četvrtine roditelja izjavilo je da ne zna kako svome djetetu pomoći da krene na studije računalnih znanosti. Broj je još veći kada se radi o roditeljima nižih primanja. Facebook će stranicu također i oglašavati kroz svoj News Feed te se nadaju da će ovime doprijeti do roditelja, kao i žena i pripadnika manjina koji su često slabije zastupljeni među kandidatima.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.