Rješavanje konflikata

Neslaganje u stavovima, vrijednostima ili interesima dovode do neugodnih emocija koje rezultiraju konfliktom te narušavaju suradnju pojedinaca, grupa ili organizacija. Naša podrška u rješavanju naizgled bezizlaznih konflikata omogućit će vam da sukob zamijenite suradnjom.

Dogovorite besplatni razgovor

Približavanje različitih perspektiva

Stvaranjem zdrave organizacijske kulture i klime se pojedincima omogućuje otvorena komunikacija u izazovnim situacijama. Smanjivanjem intenziteta neugodnih emocija poput frustracije i ljutnje povećava se mogućnost pozitivnog sagledavanja situacije te grade izvrsni međuljudski odnosi.

Mi sudionike upoznajemo sa  širom slikom čime se smanjuju predrasude, povećava tolerantnost i međusobno poštovanje. Razvijanjem osjećaja odgovornosti objašnjavamo pogubnost dugotrajnih konflikata za uspjeh tima i poduzeća te povećavamo prihvaćanje promjene i suradnje među članovima tima.

Usmjeravanje na budućnost

Odmak od prošlosti i konflikata koji nisu povezani s problemom jedan je od naših najvažnijih zadataka. Pogledom u budućnost stvaramo temelje otvorene komunikacije usmjerene na rješenje. Rezultat su rješenja obogaćena novim perspektivama što predstavlja temelj ostvarivanja konkurentnih rezultata na tržištu.

Stvaranjem i održavanjem dugoročno uspješnih odnosa među članovima tima omogućujemo rješavanje konflikata na pozitivnim i odgovornim odnosima. Time ćete izbjeći stvaranje klanova i u drugim situacijama, a mi razvijamo razumijevanje i efikasno pregovaranje u budućnosti.

Zašto Ramiro

20+
godina iskustva u razvoju poduzeća i ljudi

Kroz 19 godina iskustva, bili smo neovisan sudionik u pregovorima u više od 300 hrvatskih poduzeća. 

Svaka suradnja počinje analizom trenutačne situacije i utvrđivanjem potreba poduzeća. Slijedi kreiranje individualiziranog plana za započinjanje i unapređenje dijaloga među sukobljenim sugovornicima. Uz nas, bit ćete uspješniji u pronalaženju zajedničkih točaka koje vode postizanju dogovora s konkretnim pozitivnim učincima za obje strane.

Svi klijenti
Addiko Bank
BIPA
Crveni nosovi
Trupeljak
Syskit
Končar

Ramiro je trening odradio na najugodniji i najkreativniji način, a učenja su nam ostala duboko urezana u pamćenje. Moji ljudi su postali sigurniji, samopouzdaniji i vrjedniji.

Diana Petrović, direktorica – Stambeni ZG

Zašto je rješavanje konflikata važno

Rješavanje konflikata je proces usklađivanja i pomirbe međusobno suprotstavljenih strana povezanih zajedničkim poslovnim dogovorima, procesima i ciljevima. Unutar poduzeća to mogu biti osobe na ključnim pozicijama ili timovi, odnosno sektori. Ovim se procesom unapređuju odnosi između poduzeća i njenih dobavljača, partnera, korisnika i svih drugih vanjskih subjekata s kojima poduzeće ima određeni sukob, a važni su za njen opstanak i prosperitet.

Cilj rješavanja konflikata je poticanje suprotstavljenih strana na bolje razumijevanje i prepoznavanje stvarnih potreba koje su temelj uspješne suradnje. U procesu preispitujemo postojeće probleme u suradnji te pronalazimo prihvatljiva rješenja iz perspektive obiju strana. Uključivanjem relevantnih osoba u aktivno kreiranje strategije i ciljeva buduće suradnje, povećava se vjerojatnost prihvaćanja rješenja i njegove primjene u najkraćem roku. 

Koja je naša uloga u rješavanju konflikata

Mi vas vodimo tijekom cijelog procesa rješavanja konflikata u okruženju sigurnom za razgovor i garancijom povjerenja. Na strukturiran način upravljamo dijalogom sukobljenih strana i usmjeravamo ga u konstruktivnom smjeru traženja zajedničkog rješenja. Nakon uspješnog rješavanja konflikata često podižemo odnose među sukobljenim stranama na kvalitativno višu razinu.

Naši izvrsni učinci u rješavanju konflikata temeljeni su na velikom iskustvu koje smo stekli u mnogim poduzećima i suvremenim psihologijskim postavkama. Zahvaljujući njima uočavamo relevantne elemente narušenog odnosa na kojima treba raditi i dovodimo ih u optimalno stanje.

Javite nam se

Osobna i stručna neslaganja na razini pojedinca, timova pa i Uprava narušavaju zajednički rad i ugrožavaju poslovanje poduzeća. Mi sprečavamo osobnu razinu sukoba, obnavljamo povjerenje među njima i postavljamo temelje za uspješnu suradnju.

Dogovorite besplatni razgovor

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.