Timski coaching

Svaki tim se ponekad nađe u situaciji s kojom se ne zna nositi. Tada im je potreban savjet stručnjaka koji situaciju gleda na drugačiji način te ih usmjerava na moguća rješenja. Naše savjete koriste poduzeća raznih profila kako bi pronašla najbolja rješenja za svoje probleme.

Dogovorite besplatni razgovor

Kada timski coaching donosi dodanu vrijednost

Upravljanje promjenom je idealna situacija za timski coaching jer se njime postiže dubinsko razumijevanje i prihvaćanje promjene. To je zahvalna metoda i kada članovi tima nisu spremni razumjeti i prihvatiti optimalna ili nametnuta rješenja. Takvih je situacija mnogo od razine tima pa sve do razine Uprave i visokog menadžmenta kada govorimo o razlikama u viziji, misiji ili strategiji poduzeća.

Timskim coachingom rješavamo i konflikte koji se pojavljuju kod promjena pristupa poslovanju kada reorganizacija izaziva različite emocije i otpore. U svim tim, i mnogim drugim situacijama, djelujemo kao medijator koji pomaže smanjiti osjećaj ugroženosti kod nekih članova tima odnosno pomiriti, naizgled, nepomirljive interese.

Ciljevi koje postižemo timskim coachingom

Tijekom timskog coachinga postižemo kod članova tima dobro razumijevanje izazova te stajališta ostalih članova tima u vezi s njim. Tako stvaramo podlogu za definiranje mogućih rješenja i odabir najboljeg. Vještine kojima učimo sudionike ovakvog procesa su univerzalne i lako primjenjive i na svim ostalim problemima.

Uvijek pažljivo slušamo sve članove tima i prikupljamo podatke koji nam daju jasnu i cjelovitu sliku o stanju u timu. Na temelju takve slike tima puno lakše i kvalitetnije preuzimamo ulogu nepristranog timskog coacha, a mi smo spremni uskočiti kad u takvim situacijama zapnete ili odgađate provesti dogovoreno rješenje.

Zašto Ramiro

20+
godina iskustva

Od 2002. pronašli smo najbolja rješenja zajedno s članovima timova u više od 300 poduzeća različitih veličina, hijerarhijskih struktura i industrija u kojoj posluju.

Svi klijenti
I to nije sve
Colas Hrvatska
Perpetuum
Syskit
Trupeljak
Eurotrade

Timski coaching nam pomaže da zajednički donesemo bolje odluke za logističke izazove i poduzeće u cjelini. Timskim coachingom koji redovno održavamo podsjećamo se na ono što nam je važno i radimo prave korake prema još uspješnijem poslovanju! Hvala Ramiro!

Tomislav Bulat – Offertissima

Zašto odabrati timski coaching?

Poduzeće je sastavljeno od timova, a suradnja unutar njih, kao i među njima ključna je za uspjeh poduzeća. Često pri donošenju važnih odluka za poduzeće, rješavanju problema u funkcioniranju tima ili rješavanju nekog stručnog izazova timski sastanci postaju dugi i neproduktivni. Članovi tima ma koliko diskutirali, ne uspijevaju pronaći rješenje za izazove s kojim se susreću i donijeti važne odluke. U njih se uvlači frustracija, osjećaj bespomoćnosti, a rad postaje neučinkovit i opterećen međusobnim optuživanjima.

 U procesu donošenja i odabira odluke mi smo nepristrani, situaciju gledamo iz drugog kuta te vas na konstruktivan način usmjeravamo na moguća rješenja. Strukturiramo i vodimo sastanke te provodimo sustavne intervencije usmjeravajući često suprotstavljena mišljenja prema cilju koji prihvaćaju svi uključeni. To otpušta nastale napetosti i stvara veliku količinu pozitivne energije koja ubrzava ostvarenje željenog cilja. Naša dugogodišnja praksa pokazuje velik i pozitivan učinak koji timski coaching ima na poslovanje poduzeća. Ključno je pritom naše iskustvo u različitim industrijama kao i izvrsno poznavanje psihologije zaposlenika i timskog rada.

Javite nam se

Vi znate da jedna trula jabuka može pokvariti sve ostale. I mi. Naš pristup timskom coachingu je idealan za otkrivanje zašto timovi ugrožavaju obavljanje svojih zadataka i rad drugih timova.

Dogovorite besplatni razgovor

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.