Onboarding proces

O kvaliteti onboarding procesa ovisi hoće li kvalitetni zaposlenici ostati u poduzeću dulje vrijeme te brzina kojom će početi postizati željene rezultate. Uz to, on predstavlja važan kriterij za procjenu poželjnosti poslodavca i prihvaćanje ponuđenog posla. Naša stručna podrška u osmišljavanju i provođenju onboarding procesa osigurat će vam privlačenje, ubrzano osposobljavanje, uklapanje i zadržavanje zaposlenika.

Dogovorite besplatni razgovor

Naš pristup

Pomažemo vam u razvoju sustavnog onbording procesa na definiranim ishoda koje želite postići. Određivanjem ciljeva koje uključeni u onboarding proces trebaju ostvariti te mjera kojim ćemo mjeriti uspješnost procesa ekonomično usmjeravate informacijske, vremenske, financijske i ljudske resurse.

U suradnji s vama, koristeći najnovije spoznaje iz poslovne teorije i prakse, izradit ćemo onboarding proces koji je prilagođen vašim potrebama. Suradnjom s vama koji ste odgovorni za provođenje procesa i vašom prisutnošću od samog početka povećavamo kvalitetu primjene onboarding procesa u praksi.

Zašto Ramiro

20+
godina iskustva u upravljanju ljudskim resursima

Glavna snaga svakog poduzeća su njeni zaposlenici! Kroz više od 19 godina djelovanja, svojom ekspertizom i iskustvom pomažemo poduzeću u razvoju te temeljne snage.  Svakom poduzeću i projektu pristupamo na jedinstven način čime stvaramo kvalitetnu uslugu koja širi granice uspješnog poslovanja. Kreiranjem sustavnog onboarding procesa, vaši smo saveznici u postavljanju puta za ubrzani razvoj novih kompetentnih zaposlenika te podrška za ostvarivanje odličnih poslovnih rezultata.

Svi klijenti

Uz pomoć Ramira smo u našim maloprodajama osmislili „Standarde rada i ponašanja“ koji su našim djelatnicima dali jasnoću što se od njih očekuje na radnom mjestu. Pomogli su nam da budemo bolji i produktivniji u svakom segmentu naših zadataka.

Ines Francetić, Organizatorica i kontrolorka poslovanja maloprodaje – Offertissima

Uključivanje i prilagodba su izazov

Prilagodba na novo radno mjesto svakom predstavlja izazov i zaposleniku i poduzeću. U novoj ulozi, zaposlenik treba razviti osjećaj uspješnosti u onome što radi, osjećaj bliskosti i povezanosti s kolegama te osjećaj slobode da samostalno donosi odluke u svom području rada. I njemu i poduzeću je važno da se oni uspješno razviju u što kraćem roku te da kompetentno ispunjava zahtjeve novog radnog mjesta.

U praksi se onboarding često provodi delegiranjem nekom članu tima ili jednostavnim prepuštanjem novom zaposleniku da kroz pokušaje i pogreške nauči što treba raditi. Pokazalo se da nesustavni onboarding procesi često podbace u izvedbi te umjesto ubrzanim postizanjem željenog radnog učinka rezultiraju izgubljenim vremenskim, financijskim i ljudskim resursima.

Pružanjem podrške u sustavnom osmišljavanju ili prilagođavanju postojećeg onboarding procesa, omogućujemo vašem poduzeću efikasnije upravljanje resursima te razvoj potencijala novih zaposlenika od samog početka.  

Važnost onboarding procesa

Svaki početak predstavlja novi izazov, bilo da se radi o novom ili postojećem zaposleniku koji počinje raditi na novom radnom mjestu u poduzeću. Pomoći ćemo vam da onboarding procesom proaktivno pristupite novom zaposleniku čime se ostvaruju višestruki ciljevi.

Novi zaposlenik u kratkom vremenu upoznaje organizacijsku kulturu, odnosno viziju, misiju, ciljeve i vrijednosti poduzeća čime se ubrzava postizanje produktivnosti i samostalnosti u obavljanju posla. To ga potiče na stjecanje novih znanja i razvoj novih vještina potrebnih za efikasno i efektivno unapređenje rada, kreativnost na radnom mjestu te dugoročnu vezanost uz poduzeće.

Tim u kratkom roku dobiva ravnopravnog člana jer je zaposlenik na sustavan način doznao karakteristike novog radnog mjesta, područje odgovornosti, standarde rada, procese i procedure, praktične savjete, dobre prakse te ciljeve i očekivanja koja treba ispuniti. To je velika dodana vrijednost i snažan poticaj za dostizanje zadanih ciljeva. Brzim uklapanjem timska kohezija i organizacijska kultura su kraće vrijeme na kušnji što pogoduje ostvarenju timskih i organizacijskih ciljeva.

Poduzeće razvija sliku poželjnog poslodavca koji privlači talente na tržištu rada, zadržava kvalitetne zaposlenike kroz sustavan proces podrške i učenja. Povećava se osjećaja pripadnosti i lojalnosti u poduzeću jer svi zaposlenici vide svoju karijernu perspektivu čime raste motivacija i spremnost za ostvarenje poslovnih ciljeva.

Konačni rezultat je zaposlenik koji vrlo brzo upoznaje poduzeće i počinje primjenjivati sve potrebno kako bi što prije i što bolje obavljao svoje radne zadatke te preuzeo odgovornost za njihovu kvalitetu.

Javite nam se

Dolazak novih članova tima ili prelazak postojećih na nove dužnosti i njima i poduzeću izazivaju stres koji se može svesti na minimum dobro posloženim onboarding procesom. Uz našu ekspertizu potaknite razvoj temeljne snage svog poduzeća od samog početka!

Dogovorite besplatni razgovor

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.