Organizacijska klima

Niste zadovoljni trenutačnom radnom atmosferom u vašem poduzeću? Želite da se vaši zaposlenici osjećaju zadovoljno i motivirano, a trenutačno to nije tako? Primjećujete mnogo stvari koje treba unaprijediti unutar poduzeću, ali ne znate odakle krenuti? Ako ste barem na jedno od ovih pitanja odgovorili potvrdno, imamo rješenje!

Dogovorite besplatni razgovor

Što dobivam ispitivanjem organizacijske klime?

Prvi korak u razvoju poduzeća ili tima jest kvalitetno utvrđivanje trenutačnog stanja. Kada se detektiraju stvarni problemi primijenit ćemo učinkovite metode za njihovo rješavanje. U dobro definiranoj i održavanoj organizacijskoj klimi zaposlenici se skanjuju neutemeljenih optužbi te realno sagledavaju prednosti i nedostatke trenutačnog poslovanja unutar svog tima i poduzeća. Potičemo ih da daju konkretne prijedloge za poboljšanje procesa u kojima sudjeluju, rada tima i poduzeća.

Našim prokušanim metodama ispitivanja organizacijske klime te iznimnim, dugogodišnjim iskustvom u prepoznavanju rješenja dobit ćete smjernice za poboljšanje rada, međusobne komunikacije te motivaciju zaposlenika. Ispravno i potpuno provedena rješenja radnicima će osvijestiti odgovornost koju imaju za uspješno poslovanje poduzeća. Na temelju svih prikupljenih podataka, formiramo izvještaj u kojem vi i/ili cjelokupno vodstvo dobivate jasan, dubinski i strukturiran opis trenutačnog stanja. Uz to dobivate konkretne konzultantske prijedloge za unaprjeđenje razvoja tima i/ili poduzeća.

Zašto Ramiro

500+
provedenih analiza organizacijske klime u timovima i poduzećima

Kroz naše dugogodišnje djelovanje, više od 500+ zadovoljnih korisnika, uz našu stručnu podršku unaprijedilo je organizacijsku klimu u svojim timovima i/ili poduzećima.

Svi klijenti
Altpro
HAKOM
Sberbank
Hamag BICRO
Perpetuum
Ipsos

Transformacija poduzeća zahtijeva transformaciju organizacijske klime te smo Ramiro prepoznali kao partnera koji nam može pomoći da otkrijemo kako biti bolji i osnažiti poduzeće za promjene. Ramiro je osmislio i proveo ispitivanje te dao jasan smjer izgradnje organizacijske klime s ciljem povećanja učinkovitosti, motiviranosti i angažiranosti zaposlenika. Predložene inicijative su nam otvorile put prema promjenama organizacijske kulture i klime u željenom smjeru. 

Nataša Šoić, Zamjenica direktora za upravljanje ljudskim potencijalima – Sberbank

Što je organizacijska klima i zašto je važna

Organizacijska klima je subjektivni doživljaj atmosfere zaposlenika u timovima ili poduzeću te direktno utječe na uspješnost poslovanja.

Ako su ljudi zadovoljni s radnom atmosferom, uložit će dodatne napore da svoj posao naprave kvalitetno. Ako nisu zadovoljni, osjećaju se otuđeno pa kako uspjehe tako i neuspjehe tima doživljavaju kao nešto što se ne odnosi na njih osobno. Posljedično, manje su spremni preuzeti inicijativu i odgovornost za razvoj poslovanja.

Ukoliko se vodstvo organizacije brzo i kvalitetno ne posveti unaprjeđenju atmosfere u poduzeću, negativne posljedice za ljude i za poslovanje mogu biti ogromne. Smanjenje poslovnih rezultata, pad angažiranosti i motivacije zaposlenika, i/ili napuštanje poduzeća samo su neke od njih. Uslijed neizbježnih izazova i promjena na tržištu posvećivanje pažnje stanju u poduzeću, važnije je nego ikad.

Koliko god klima u organizaciji izgledala kao rezultat loših međusobnih odnosa članova unutar ili između timova, uzroci pravih problema često leže u loše postavljenoj organizaciji rada tima ili nedovoljno razvijenim menadžerskim kompetencijama menadžera. Problemi se ciljanim intervencijama mogu učinkovito riješiti pa je postupak mjerenja klime i detekcije pravih uzroka problema od vitalne važnosti za njihovo učinkovito rješavanje.

Javite nam se

Stručnim i humanim pristupom provest ćemo ispitivanje organizacijske klime u vašoj organizaciji. Dobit ćete konkretne smjernice za daljnji razvoj klime, prilagođene upravo vašoj situaciji!

Dogovorite besplatni razgovor

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.