Strateško planiranje

Izostanak strateškog planiranja čest je uzrok loše organizacije poslovanja te ugrožava stabilnost i uspjeh poduzeća. Naša stručna podrška u postavljanju strategije poduzeća omogućit će vam iskorak u pravom smjeru.

Zatražite ponudu

Što dobivate postavljanjem strateškog plana

Bez jasne strategije i samo jedan član uprave, direktor ili vlasnik mogu zapeti u čuvanju vizije i vrijednosti poduzeća. Veći broj osoba u vlasničkoj strukturi ili menadžmentu otežat će usuglašavanje oko djelovanja poduzeća pa poduzeće neće moći pravovremeno i dobro odgovoriti na izazove tržišta. Strategija koja je usuglašena među ključnim osobama znatno povećava konkurentnost i uspjeh vašeg poduzeća.

Jasna načela postavljena u strategiji smanjit će nezadovoljstvo i nerazumijevanje zaposlenika odlukama koje donosi menadžment. Time ćete smanjiti stres svakodnevnog poslovanja i potrebu objašnjavanja razloga donošenja odluka. Istovremeno ćete podići njihovu efikasnost te motivaciju za ispunjenje ciljeva čija je svrha upravo ostvarenje strategije!

Kako ćemo to ostvariti

Interaktivna radionica uz naše stručno vodstvo najefikasniji je način postavljanja strategije. Tijekom radionice preispitujemo odrednice trenutačnog načina rada te vodimo menadžment do određivanja željenog stanja i konsenzusa oko strateškog plana na kojem se temelji budućnost poduzeća.

  • Usmjeravamo raspravu oko načina poslovanja poduzeća
  • Analiziramo adekvatnost postojeće strategije u odnosu na tržište i situaciju u poduzeću
  • Utvrđujemo željeni smjer razvoja poduzeća
  • Određujemo kratkoročne i dugoročne ciljeve
  • Definiramo funkcioniranje poduzeća sukladno novoj strategiji i ciljevima

Zašto Ramiro

19+
godina iskustva

Individualiziranim i profesionalnim pristupom pomogli smo različitim vrstama organizacija ostvariti poslovni uspjeh i zadržati konkurentsku prednost na tržištu.

Svi klijenti
Grawe Hrvatska
WEB Marketing
Dialog
Ekonomski institut
HAKOM
PK Rijeka

Uz iznimnu podršku Ramira smo unutar odjela definirali misiju, viziju i strategiju te naučili reći pozitivne, ali i manje ugodne stvari koje su bitne u našem radu. Nakon strateške radionice atmosfera u odjelu je pozitivnija, a stečene vještine će nam pomoći da tako i ostane.

Tatjana Novak, Voditeljica Kartičnog centra – Addiko Bank d.d.

Što je strategija poduzeća i zašto je važna 

Strategija poduzeća sklop je odluka koje određuju svrhu, ciljeve i načine njegova rada. Ispravno postavljena strategija omogućuje stabilnost i rast poduzeća od čega korist imaju svi koji su u doticaju s poduzećem - korisnici, vlasnici, zaposlenici te zajednica u kojoj poduzeće posluje.

Ako ste strategiju postavili ispravno u jednom trenutku poslovanja, budite svjesni da se tržište kao i samo poduzeće neprestano mijenjaju. Zbog toga je važno povremeno preispitivanje strategije. Provjeravanjem njezine relevantnost, strategiju podešavate  kako biste osigurali razvoj i uspjeh poduzeća.

Koraci nakon postavljanja strategije poduzeća 

Postavljanje ispravne strategije prvi je korak u njezinoj primjeni. Za uspješno provođenje strategije u svim dijelovima poduzeća nužno je da je prihvate zaposlenici na svim razinama.

Vaši su menadžeri ti koji u interakciji s članovima timova planiraju, organiziraju i kontroliraju provođenje strategije. Zato je važno osigurati im dodatnu podršku i konkretna znanja. Osnaživanjem menadžera kao nositelja promjene vaše poduzeće može ostvariti sve zacrtane ciljeve.

Javite nam se

Nedosljedna strategija poduzeća uzrok je mnogih posrtanja i problema. Postavit ćemo jasan strateški plan kako biste ostali konkurentni na tržištu i unaprijedili svoje poslovanje!

Pošaljite upit

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.