Kako upravljati timom u vremenima promjena

Tihana Cuzek Tihana Cuzek

Ne znamo kako će se virus ponašati, uobičajeni načini poslovanja i svjetska ekonomija su značajno su izmijenjeni, a mnogi su morali u potpunosti promijeniti način rada i života. Pandemija je drastično ubrzala trend prema radu od kuće i udaljenim timovima koji se nazirao već neko vrijeme. Istraživanja pokazuju podijeljena mišljenja među zaposlenima, neki bi htjeli da rad na daljinu bude njihov primarni način rada, a neki bi voljeli da barem dio vremena nastave raditi na daljinu. Mnoga poduzeća pozitivno gledaju na takav razvoj događaja i užurbano mijenjaju procese kako bi takav način rada što manje utjecao na njihovu efektivnost i efikasnost.

Iako se čini privremenim, od menadžera se već sad traži da vodi udaljeni tim bez obzira na nove izazove koje takav rad donosi. Manjak dobrih praktičnih iskustava dodatno otežavaju situaciju pa menadžeri trebaju, uz zahtjevan zadatak ostvarivanja rezultata, usmjeravati svoju osobnu transformaciju za takav način vođenja kao i transformaciju timskog rada. Više nego ikad u vođenju tima važno je postaviti zajedničku viziju, očekivanja i empatiju te pritom izbjeći sagorijevanje. Kako upravljati timom u vremenima promjena saznajte u našem webinaru za menadžere.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.