Kako ojačati imunitet poduzeća?

Tanja Pureta Tanja Pureta

Imunitet opisuje našu sposobnost da iskusimo negativne učinke neke pojave i vratimo se u normalno stanje funkcioniranja. Takva reakcija je jednako potrebna i kod pojedinaca i kod poduzeća jer svi trebamo spriječiti dugotrajnu izloženost stresu.  Iznimna važnost koju psihološki i organizacijski imunitet imaju za poslovanje poduzeća potaknula je menadžere i vodstvo poduzeća da se dobro upoznaju s načinima osnaživanja imuniteta.  Psiholozi dulje vrijeme istražuju koje karakteristike čine ljude otpornima na stres, odnosno zdravima i učinkovitima čak i u izazovnim vremenima stalnih promjena.

Uz ova važna saznanja, u izazovnim vremenima poput današnjeg postavlja se i pitanje možemo li izgraditi imunitet pojedinaca i poduzeća kako bi i jedni i drugi sačuvali svoje zdravlje. Za mnoga poduzeća izgradnja imuniteta i otpornost na stres sada je važnije nego ikad, ali mnoga od njih ne prepoznaju da je najbolji način zaštite i osnaživanja organizacijskog imuniteta da se ojača imunitet sastavnih dijelova poduzeća – njegovih zaposlenika. O tome koje karakteristike čine ljudima otpornima na stres, kako ih usvojiti i prenijeti na razinu cijele organizacije, tema je ovog predavanja.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.