Uloga HR-a u osnaživanju organizacijskog imuniteta

Iva Maksimović

Uloga HR stručnjaka je upravo postala još važnija

Stručnjaci za ljudske resurse trenutačno ulažu poseban trud kako bi svojim aktivnostima pružili potrebnu podršku zaposlenicima i poduzećima. Oni imaju dodatnu odgovornost jer trebaju usmjeriti zaposlenike na nove uloge, nove načine komuniciranja i drugačije procese rada. Zadržavanje visoke razine uključenosti i angažmana u takvim izmijenjenim uvjetima rada izuzetno je zahtjevno posebno zbog ograničenih ili, barem, drugačijih, načina komuniciranja. Učinkovito organiziranje rada na daljinu, održavanje povezanosti timova te briga o zdravlju i dobrobiti zaposlenika, samo su neki od izazova koji zahtijevaju pravovremeno i aktivno osmišljavanje potpuno novih HR rješenja.

Posebnu pažnju HR stručnjaci trebaju usmjeriti na menadžere poduzeća koji kao i ostali zaposlenici trebaju usvojiti i priviknuti se na nove načine rada. No, to nije jedino područje u kojem Odjel za ljudske resurse daje podršku menadžerima. U promijenjenim uvjetima rada nije moguće održavati usmjerenost na bitno, na rezultat, na timsku povezanost. Stoga trebaju omogućiti upoznavanje menadžera s drugačijim načinima vođenja i upravljanja kako članova tima tako i procesa. Upravo o tome u ovom izvanrednom webinaru za stručnjake iz područja ljudskih resursa govori naša Iva.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.