Uloga HR-a u osnaživanju organizacijskog imuniteta

Iva Maksimović Iva Maksimović

Uloga HR stručnjaka je upravo postala još važnija

Stručnjaci za ljudske resurse trenutačno ulažu poseban trud kako bi svojim aktivnostima pružili potrebnu podršku zaposlenicima i poduzećima. Oni imaju dodatnu odgovornost jer trebaju usmjeriti zaposlenike na nove uloge, nove načine komuniciranja i drugačije procese rada. Zadržavanje visoke razine uključenosti i angažmana u takvim izmijenjenim uvjetima rada izuzetno je zahtjevno posebno zbog ograničenih ili, barem, drugačijih, načina komuniciranja. Učinkovito organiziranje rada na daljinu, održavanje povezanosti timova te briga o zdravlju i dobrobiti zaposlenika, samo su neki od izazova koji zahtijevaju pravovremeno i aktivno osmišljavanje potpuno novih HR rješenja.

Posebnu pažnju HR stručnjaci trebaju usmjeriti na menadžere poduzeća koji kao i ostali zaposlenici trebaju usvojiti i priviknuti se na nove načine rada. No, to nije jedino područje u kojem Odjel za ljudske resurse daje podršku menadžerima. U promijenjenim uvjetima rada nije moguće održavati usmjerenost na bitno, na rezultat, na timsku povezanost. Stoga trebaju omogućiti upoznavanje menadžera s drugačijim načinima vođenja i upravljanja kako članova tima tako i procesa. Upravo o tome u ovom izvanrednom webinaru za stručnjake iz područja ljudskih resursa govori naša Iva.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.