Povratak na posao

Povratak u ured ne mora biti stres

Prisilna promjena radnog mjesta koja nas je premjestila iz ureda u dom još uvijek se čini vrlo privlačnom. Oslobodili smo vrijeme koje nam je potrebno za putovanje do radnog mjesta, ne moramo biti obučeni prema korporativnim pravilima, a tijekom radnog vremena možda možemo obaviti i nešto za sebe. No, tome, možda uskoro dođe i kraj. Čim se ukinu mjere fizičke razdvojenosti mnogi će poslodavci zaposlenike pozvati da se vrate u uredske prostore. U izjavi za Drugi program Hrvatskog radija naša Martina odgovara na pitanja o mogućim reakcijama prilikom povratka nakon izbivanja uzrokovanog COVID-19 krizom jer nije sve tako jednostavno kao što se čini.

Moguće je da će namještaj biti drugačije raspoređen kako bi se zadržala fizička odvojenost pojedinaca, moguće je da će neki kolege nastaviti raditi od kuće i, ovisno o poduzeću, još mnogo promjena u odnosu na nekadašnji način rada. Izuzetno je važno da se svaki zaposlenik pripremi na vrlo vjerojatnu mogućnost da će povratak na posao biti dolazak na novo radno mjesto. Prihvaćanje takve promjene u kratkom roku je iznimno važno za očuvanje imuniteta i psihološkog zdravlja. S unaprijed pripremljenim stavom da je takav način rada dobro došao te pronalaženjem pozitivnih aspekata značajno ćete unaprijediti privikavanje i uključivanje u drugačije organiziran posao.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.