Blog post coaching

Coaching ili mentoring pitanje je sad

Igor Pureta

Termini ponekad dovode do konfuzije. Možemo li coaching svesti pod podučavanje ili pod savjetovanje? Ili možda pod mentorstvo? Postoje li razlike?

Razlika između coachinga i mentoringa

Toliko termina koji se isprepliću, što ponekad dovodi do konfuzije. Možemo li coaching svesti pod podučavanje ili pod savjetovanje? Ili možda pod mentorstvo? Je li to sve jedno te isto ili ipak postoje bitne razlike? Krenimo redom. Ponajprije, coaching možemo lako razlikovati od podučavanja. Premda današnji kvalitetni učitelji koriste interaktivne i participativne metode, podučavanje i dalje podrazumijeva stručnost i znanje učitelja u zadanom području, te se stoga smatra da učitelj uvijek zna pravi odgovor. Svrha coachinga je da pojedinac sam pronađe svoje odgovore te dobar coach vjeruje da svatko od nas ima već sve odgovore u sebi. On je tu samo da nam ih pomogne otkriti. Osnovna uloga učitelja je stoga prijenos znanja, a osnovna uloga coacha da pomogne osobi pronaći odgovore u sebi.

Savjetovanje, baš kao i coaching, također može pomoći u ostvarivanju potencijala pojedinaca, no savjetovanje se više fokusira na prošlost, pomažući osobama da razriješe i oslobode se određenih barijera i poteškoća iz prošlosti kako bi mogle kvalitetnije nastaviti svoj život. Fokus savjetovanja je na istraživanju osobnih pitanja i poteškoća s ciljem boljeg razumijevanja samoga sebe, a kako bi osoba ostvarila svoje konačne ciljeve. Iako savjetnici i coachevi dijele mnoge vještine, savjetnici će ipak puno više raditi na osobnim problemima nego što se to obično radi u coachingu. Coaching se, s druge strane, fokusira na sadašnjost s ciljem poboljšanja vještina osobe te u konačnici povećanja njezine učinkovitosti.

Coaching je blizak mentorstvu. I mentor i coach:

  • olakšavaju pojedincu istraživanje potreba, motivacija, želja, vještina i misaonih procesa kako bi mu pomogli da ostvari održivu promjenu,
  • koriste tehnike ispitivanja kako bi osobi olakšali vlastite misaone procese s ciljem identificiranja rješenja i mjera, umjesto pružanja konkretnih rješenja,
  • pružaju osobi podršku u utvrđivanju odgovarajućih ciljeva i metoda procjene napretka s obzirom na postavljene ciljeve,
  • slušaju , promatraju i postavljaju pitanja kako bi shvatili situaciju pojedinca,
  • potiču predanost djelovanju te održivom osobnom rastu i promjeni,
  • održavaju beskondicionalno pozitivan stav prema osobi, odnosno čitavo vrijeme osobi pružaju podršku uz neosuđivački stav prema njezinim stajalištima, životnom stilu ili težnjama,
  • brinu se da osoba razvije vlastite kompetencije, a ne nezdravu ovisnost prema coachingu ili mentorstvu,
  • procjenjuju rezultate procesa, koristeći objektivna mjerila gdje god je to moguće kako bi osigurali da je odnos uspješan te da osoba ostvaruje osobne ciljeve,
  • ohrabruju osobu da konstantno unaprjeđuje svoje kompetencije te razvija nove veze koje joj mogu pomoći u razvoju i ostvarenju ciljeva.

Ipak, postoje bitne razlike između mentorstva i coachinga. Dok se coaching, kao što smo rekli, fokusira na sadašnjost, mentorstvo se više fokusira na budućnost, na dugoročni razvoj osobe. Konačni cilj mentorstva je otvaranje horizonata. Također, mentori često, iako ne nužno, imaju značajno iskustvo i stručno znanje u području osobe s kojom rade.

Coach ne mora biti i često nije stručnjak u području interesa pojedinca i fokusiran je na rješavanje trenutačnih problema i dilema. Pomaže otključati vlastiti potencijal pojedinca, fokus mu je na pojedincu i onome što se zbiva u njegovoj glavi. Coach čak ne mora biti neka određena osoba, već to može biti bilo tko u našem okruženju. Sve dok ta osoba vlada osnovnom vještinom coachinga, a to je postavljanje pravih pitanja koja će pojedincu pomoći da poradi na svojim dilemama i iznađe rješenje. Menadžeri srednje razine također mogu uspješno koristiti coaching tehnike kako bi poduprli razvoj i učinkovitost članova svog tima. Dok je snaga coacha u postavljanju pravih pitanja te nikada neće pružiti odgovor ili savjet, mentori će često pružiti savjet i usmjeravati mentoriranu osobu, kao i otvarati joj poneka vrata.

Nekad vam treba coach, a nekad mentor

Nadalje, dok je mentorstvo usmjereno više na odnos između mentorirane osobe i mentora, coaching je usmjeren na konkretna pitanja ili dvojbe. Iako se i u mentorstvu postavljaju precizni ciljevi učenja, fokus nadilazi ta područja kako bi obuhvatio širu sliku, poput ravnoteže između privatnog i poslovnog života, samopouzdanja, doživljaja samoga sebe. Coaching je stoga i kraćeg roka, limitiran ostvarenjem zadanih ciljeva, a mentorstvo je u načelu dugoročno i zbog samih ciljeva mentorstva, i stoga što je nužno stvaranje povjerenja između osoba kako bi se iznijele istinske stvari koje utječu na uspjeh pojedinca. Svrha mentorstva je općeniti razvoj osobe, ne samo za trenutni posao, već i za ubuduće. Coaching je pak usmjeren na unaprijeđenje specifičnih područja ili performansi pojedinca te ostvarenje trenutačnih ciljeva. Dok mentorirana osoba može profitirati od poznanstava svog mentora, kvalitetan coach će osobi pomoći da dođe do raznih uvida koji će joj nadalje olakšati razvoj.

Kada onda potražiti usluge coacha, a kada mentora? Coaching može biti vrlo koristan kada poduzeće želi razviti specifične kompetencije svojih zaposlenika koristeći alate upravljanja rezultatima, kada ima talentirane zaposlenike koji ne ostvaruju očekivanja, kada uvodi veće promjene u poduzeće koje zahtijevaju nove vještine, kada manja grupa pojedinaca treba bolje kompetencije u specifičnom području ili kada neki menadžer treba pomoć u stjecanju novih vještina u sklopu dodatne odgovornosti.Mentorstvo može biti korisno kada poduzeće želi razviti svoje više menadžere ili grupu talentiranih zaposlenika kao dio planiranja sukcesije, kada želi podržati sveobuhvatniji razvoj zaposlenika, a ne samo određenih vještina ili kompetencija, kada putem mentorstva želi zadržati internu stručnost i iskustvo te ih prenijeti na buduće generacije, ili kada želi stvoriti radnu snagu koja uspješno balansira poslovni i privatni život.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici Kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.